03 Eylül 2013, 17:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yoğurtlu Bakla Malzemeler 250 gr. kuzu eti 250 gr. taze sarımsak 2 su bardağı süzme yoğurt 500 gr. bakla 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı nohut 1 tatlı kaşığı haspir 2 adet yumurta 125 gr. margarin Biraz tuz ve yeteri kadar su Yapılışı Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
bakla, yoĞurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İç Bakla Salatası | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 28 Ağustos 2013 14:34 |
Yoğurtlu Taze Bakla Çorbası Tarifi | Violent | Çorbalar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:19 |
Bakla - Bakla Nedir - Bakla Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |
Bakla Köftesi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Mart 2010 02:19 |
Vejetaryen Bakla | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:25 |