03 Eylül 2013, 17:10 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekşili Pırasa Malzemeler -1 kg pırasa -3 soğan -3 diş sarımsak -Yarım bardak zeytinyağ -1 kaşık salça -Yarım demet maydanoz-dereotu -1 çay kaşığı toz şeker -limon -Tuz Yapılışı 1- Pırasa ayıklanıp 5- 6 cm boyunda kesilip, yıkanır. 2- Parçalar boyunca ince ince doğranıp tepsiye konur. 3- Yarım bardak su ile haşlanır (suyu süzülmez). 4- Soğan yarım halkalar halinde, sarımsak küçük küçük doğranır. Zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Salça, şeker, tuz, daha sonra da kıyılmış maydanoz, dereotu konur. 5- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harç yayılıp bir bardak su ilavesi ile pişirilir. 6- Ateşten alınmadan limon suyu gezdirilerek dökülür. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
ekşili, pırasa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekşili Pırasa Çorbası | N999 | Çorbalar | 0 | 30 Mart 2012 02:47 |
Pırasa - Pırasa Nedir - Pırasa Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:29 |
Pırasa Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:45 |
Fırında Pırasa | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:49 |
Pırasa Çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 12 Mart 2009 17:31 |