12 Ağustos 2013, 15:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pezik (Pazı) Mıhlaması Malzemeler 1 Bağ pezik 2 kaşık kıyma 2 orta boy soğan Pişirmek için, 1 kaşık tereyağı, ayrıca üzerine dökmek içinde tereyağı 1 yemek kaşığı tuz Yumurta Yapılışı Pezikleri ince ince kıyarız.Yıkadıktan sonra ocakta kaynamakta olan suyun içine tuzu ve pezikleri atarız.5-10 dakika haşladıktan sonra süzeriz.Pezikler ezilmemeli biraz diri olmalı.Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı 1 kaşık tereyağında kavurduktan sonra süzgeçteki haşlanmış pezikleri elimizle sıkarak buna katarız.Birbirine karışınca altını kapatırız.Sonra kaç kişilik yapacaksak duruma göre 1 yumurtalık servise 3 yemek kaşığı bu karışımdan alarak küçük bir tepsiye koyarız.Ortasını açtıktan sonra ortaya 1 yumurta kırarız.Ben 3 kişilik yaptım.bir kişi yumurtanın akını yemediği için bir tanesinin sadece sarısını kırdım.Son olarak da tavada erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra ,yumurtalar istediğimiz kıvamda pişene kadar kısık ateşte pişiririz. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
mıhlaması, pazı, pezik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyet Sebzeli Soğan Mıhlaması | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 25 Kasım 2012 21:12 |
Turşu mıhlaması (sivas) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:09 |
Pezik (pazı) mıhlaması (giresun) | Sır | Yöresel Yemekler | 4 | 27 Ekim 2010 22:40 |
Pezik (pazı) kökü turşusu (giresun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 18:42 |
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:26 |