03 Ağustos 2013, 18:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kabak Musakkası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg kabak 250 gr kıyma 1 orta boy kuru soğan 1 adet köy biberi 1 adet domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kırmızıbiber Yapılışı Kabakları yıkayıp dışını hafifçe kazıyın. Ortadan ikiye kesip doğrayın. Kıymayı tavaya koyup, yemeklik doğradığınız soğanı ve zeytinyağını ekleyip kavurun, Üzerine küçük doğradığınız biberi katın, domates salçasını ekleyip kavurun. Biber salçasını ve kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, kırmızıbiber ve karabiberini ekleyip, domates suyunu biraz çekene kadar pişirin. Kıyma sos kıvamında olsun. Kıymanın yarısı altında kalacak şekilde, kabakları, tencereye bir sıra kabak bir sıra kıyma olacak şeklide dizin. Üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip kabaklar yumuşayıncaya, suyunu çekinceye kadar pişirin. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
kabak, musakkası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kabak Bayıldı | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 10 Şubat 2012 03:48 |
Göğ domates musakkası (niğde) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:19 |
Nohutlu Afyon Musakkası | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:24 |
Portakallı kabak | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:41 |