31 Temmuz 2013, 16:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamelli Patlıcan Tarifi Beşamelli Patlıcan İçin Malzemeler 1 kilogram Patlıcan Karabiber 1 Su Bardağı Kaşar Rendesi Tuz Kekik 3 Diş Sarımsak 1 Tane Soğan 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında) 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Çorba Kaşığı Un Yapılışı Patlıcanları fırında közleyin.Patlıcanlar közlenirken beşamel sosu hazırlayın.Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına rendelenmiş soğan,sarımsak,kekik ve tuzu ekleyin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup tereyağlı sosa bulayın.Beşamel sosu patlıcanların üzerine sürün ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
beşamelli, patlıcan, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi | Sevda | Kebaplar Köfteler | 0 | 10 Nisan 2013 23:28 |
Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi | Sevda | Kebaplar Köfteler | 1 | 05 Ekim 2012 00:01 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:09 |