22 Mayıs 2012, 17:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı Zennik Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Patlıcanlı Zennik (8 kişilik)500 gr mısır unu 1 çay kaşığı karbonat 1,5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı Aro riviera zeytinyağı 4 adet Aro patlıcan 2 adet Aro yemeklik soğan 4 adet Aro sivri biber 2 gr kimyon Hazırlanışı Derin bir karıştırma kabı içerisinde mısır unu, sıcak su, tuz ve karbonat karıştırılarak akıcı bir kıvam elde edilir. Patlıcanlar halka şeklinde doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Zeytinyağı bir tavaya koyulduktan sonra hafif kızdırılıp, içerisine julyen (piyaz) doğranmış soğanlar, halka şeklinde doğranmış biberler ve küp şeklinde doğranmış domatesler ilave edilerek sotelenir, tuz ile tatlandırılır. Hazırlanan mısır unlu karışım, bir fırın tepsisine pizza hamurundan biraz daha kalın olacak şekilde yayılır. Üzerine domatesli ve biberli karışım dökülür ve yayılır. Halka doğranmış patlıcanlar dizildikten sonra, daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 40 dakika pişirildikten sonra servis edilir. Not: Mısır ununun acılaşmaması için güneşsiz kuru ortamda ağzı kapalı olarak saklayınız. | |
|
Etiketler |
patlıcanlı, zennik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köz Patlıcanlı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:10 |
Patlıcanlı Pilav | Funda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 01 Mayıs 2018 22:12 |
Patlıcanlı poğaça | Ebru | Hamur İşleri | 0 | 14 Nisan 2016 21:27 |
Patlıcanlı Makarna | Liaaa | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Haziran 2012 19:08 |
Patlıcanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:09 |