14 Ağustos 2010, 13:17 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Taze Bakla Kavurması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Taze Bakla Kavurması Malzemeler: 1 kg bakla 1 adet limon suyu 2 yemek kaşığı dolusu un 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesmeşeker 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağı sarımsaklı yoğurt 2 demet dereotu Hazırlanışı: Baklaları yıkadıktan sonra, fasulye gibi saplarını keserek ayıklayın. Birer santim genişliğinde doğrayın. 5 bardak soğuk suya limon suyunu ve unu katın, baklaları kararmaması için bu karışımda bekletin. Bir tencerede soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine suyunu süzdüğünüz baklaları ilave edin. Ocağın altını kısın ve sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Üzerine şeker, tuz ve 1 bardak sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, baklalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpin. Sarımsaklı yoğurdu ister yanında, ister üstüne dökerek servis yapın. Afiyet olsun! | |
|
Etiketler |
bakla, kadınbudu, kavurması, köfte, tavuklu, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze bakla püresi | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 06 Eylül 2016 16:37 |
Taze Bakla Ezmesi | Burce | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Mart 2012 17:23 |
Zeytinyağlı Taze İç Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:05 |
Zeytinyağlı Taze Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:40 |