11 Ocak 2010, 19:29 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli Patlıcan Banduması Malzeme : 500 gr. patlıcan (Kalın kemer) 1 su bardağı Ayçiçek Yağı 1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) ½ bağ nane (İnce kıyılmış) 2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış) 150 gr. tulum peyniri 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 4 adet yumurta 1 su bardağı İçim Süt Tuz Hazırlanışı • Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin. • Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun. • Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın. İç Malzemenin Hazırlanışı : • Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın. • İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın. • Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın. Pişme Hazırlığı : • Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın. • Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın. • Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin. • Arzu etliğiniz şekilde servis yapın. | |
|
Etiketler |
bandumasi, banduması, cevizli, patlican, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Patlıcan Tarifi | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2013 16:37 |
Cevizli Patlıcan Salatası | N999 | Salatalar Mezeler | 0 | 20 Şubat 2012 23:21 |
Cevizli patlıcan sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:36 |
Cevizli Patlıcan Turşu | YapraK | Turşular | 0 | 22 Mart 2009 03:21 |
Cevizli Patlıcan | Kralice | Sebze Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 13:59 |