27 Aralık 2009, 04:38 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamel soslu enginar MALZEMELER 75 gr margarin 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 8 adet orta boy enginar 1 adet limonun suyu 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 125 gr çiğ krema karabiber tuz HAZIRLANIŞI Enginarları ayıklayıplimonlu suya atıp biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip güveçten servis yapın. | |
|
Etiketler |
besamel, beşamel, enginar, soslu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşamel Soslu Enginar | meLanie | RadyoHarika Paylaşımları | 1 | 19 Mayıs 2023 09:29 |
Beşamel Soslu Kefal | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Temmuz 2013 18:25 |
Beşamel Soslu Ispanak | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:54 |
Beşamel Soslu Karnabahar | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:12 |
Beşamel Soslu Tavuk | Kralice | Tavuk Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 06:33 |