IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Aralık 2009, 04:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel soslu enginar




MALZEMELER

75 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
8 adet orta boy enginar
1 adet limonun suyu
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
125 gr çiğ krema
karabiber tuz


HAZIRLANIŞI

Enginarları ayıklayıplimonlu suya atıp biraz bekletin. Limonlu sudan aldıktan sonra güvece koyup su ve tuz ilave ederek orta ateşte pişirin. Haşladığınız enginarları 25 gr yağda sote edip bir güvece koyun . Diğer yanda 50 gr margarini ateşte eritip unu katın. Un kavrulunca 1 bardak sütü yavaş yavaş ilave edip hızlı hızlı karıştırarak una yedirin. Muhallebi kıvamını buluncaya kadar pişirdiğiniz beşamel sosa çiğ krema ve rendelenmiş peynirin yarısı ilave edip enginarların üzerine dökün. Artan peyini de enginarların üzerine serpiştirip güveçten servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
besamel, beşamel, enginar, soslu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel Soslu Enginar meLanie RadyoHarika Paylaşımları 1 19 Mayıs 2023 09:29
Beşamel Soslu Kefal oneofgirl Deniz Ürünleri 0 22 Temmuz 2013 18:25
Beşamel Soslu Ispanak YapraK Sebze Yemekleri 0 15 Şubat 2010 22:54
Beşamel Soslu Karnabahar Dilara Sebze Yemekleri 0 09 Mayıs 2009 09:12
Beşamel Soslu Tavuk Kralice Tavuk Yemekleri 1 12 Mart 2009 06:33