IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Aralık 2009, 02:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinli Brüksel Lahanası




Malzemeler:


750 g brüksellahanası (ayıklanıp, her biri 2'ye kesilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
7 g (1 çorba kaşığı) un
12,5 cl. ( 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
2 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı kekik
bir tutam fesleğen (kıyılmış)
1/2 kırmızı dolmalık biber (sapı ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ızgara edilerek kabuğu soyulmuş ve ince şeritler halinde kesilmiş)
3 iri siyah zeytin (çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi


Tarifi:

Bir fırın kabına brüksellahanalarını koyup, 6 cl (1/4 su bardağı) su ekleyerek, kabın üstünü plastikfilmle örtün. Sonra fırına verip, % 100 ısıtılmış fırında lahanaları yumuşayıncaya kadar (7 - 9 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın.

Sosu hazırlamak için, tereyağını ateşe dayanıklı bir cam kâseye koyun. Kâseyi fırına vererek, % 100 ısıtılmış fırında tereyağı eriyinceye kadar (30 saniye) bekletin. Kâseyi fırından alıp, unu ko*****, çırpma teliyle pürüzsüz hamur kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Tavuk (ya da sebze) suyu, tozşeker, kekik ve fesleğenleri ekleyip, brüksellahanalarının bulunduğu kabın dibindeki pişme suyunu da katarak, çırpma teliyle karıştırın.

Sonra kâseyi fırına verip, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, kırmızı biber şeritleri ve zeytin dilimlerini ekledikten sonra, karıştırıp, sosu brüksellahanalarının üstüne boşaltarak, Parmesan (ya da kaşar) 3 peyniri rendesini serpiştirin. Kabı yeniden fırına verip, brüksellahanalarını % 100 ısıtılmış fırında 1 dakika ısıttıktan sonra servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
bruksel, brüksel, lahanasi, lahanası, zeytinli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Brüksel Lahanası Tarifi ÖzLem Diyet Tarifleri 1 01 Eylül 2019 09:36
Balkabaklı Brüksel lahanası Ebru Dünya Mutfakları 0 27 Nisan 2016 15:22
Fırında Brüksel Lahanası oneofgirl Diyet Tarifleri 0 01 Ağustos 2013 12:19
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Zen Diyet Tarifleri 0 22 Kasım 2012 23:42
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 01:34