28 Eylül 2009, 15:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında bamya Malzemeler 500 gr bamya 250 gr kuşbaşı et 4 tane domates 2 tane sivri biber 1 tane soğan 1 tane limon 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası tuz, karabiber Yapılışı Tencereye, doğradığımız soğan, bir yemek kaşığı yağla birlikte konur, soğanlar kavrulur. Etler doğranıp soğanın üstüne konur ve kavrulmaya devam edilir. Bamyalar ayıklanıp, yıkanır. Tepsinin altına kavurduğumuz etler yayılır, üzerine bamyalar serilir, en üstü doğradığımız biber ve domateslerle kaplanır. Bir kasede salçalar, limon suyu, tuz, bir bardak su ile karıştırılıp bamyaların üzerine dökülür. 200 dercede önceden ısıtılmış fırında üstü aluminyum folyo ile kaplı olarak 20 dk pişirilir, sonra üstündeki aluminyum folyo alınarak 20 dk daha pişirilir. Fırından çıkarıp yanına yaptığınız pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
bamya, firinda, fırında |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bamya ve bamya tohumunun faydaları nelerdir? | meLanie | Alternatif Tıp | 0 | 23 Mayıs 2024 21:57 |
Bamya Konservesi | Sarya | Turşular | 0 | 23 Aralık 2021 22:11 |
Tavuklu Bamya | Liaaa | Tavuk Yemekleri | 1 | 13 Temmuz 2012 17:20 |
Vejetaryen Bamya | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:24 |
Zeytinyağlı Bamya | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:17 |