09 Mayıs 2009, 09:11 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Bakla Zeytinyağlı Bakla Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 1 Kg bakla 2 Adet küçük boy kuru soğan 1 Çay bardağı zeytin yağ 1 Kase yoğurt 2 Diş sarımsak Yarım demet dereotu Tuz Hazırlanışı, Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın. Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin. Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. Afiyet Olsun | |
|
Etiketler |
bakla, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Taze İç Bakla Tarifi | İpek- | Zeytinyağlılar | 1 | 03 Nisan 2022 06:41 |
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi | Sarya | Zeytinyağlılar | 2 | 24 Ocak 2020 08:48 |
Zeytinyağlı İç Bakla | Burce | Sebze Yemekleri | 0 | 14 Mayıs 2014 22:11 |
Zeytinyağlı Taze İç Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:05 |
Zeytinyağlı Taze Bakla | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:40 |