09 Mayıs 2009, 09:11 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kabak Musakka Kabak Musakka Tatil mevsimi yaklaşırken, ideal kilonuza ulaşmanıza yardımcı olacak kalorisi düşük, lezzeti yüksek kabak musakka tarifi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 1 kilo yeşil kabak 3 adet domates 1 adet limon 1 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı zeytin yağ 250 gram kıyma Tuz Karabiber Hazırlanışı, Soğan, domates ve kabakların kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Tavada zeytinyağını kızdırın. Kıyma ve soğanı tavaya ekleyip zeytinyağında kavurun. Kıyma renk değiştirdiğinde domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberini ekledikten sonra tavayı ocaktan alın. Orta derinlikte bir tencereye kabakları dizin. Üzerini kıymalı harçla kaplayın. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 45 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun Not, Kabak musakka pişerken su eklemenize gerek yoktur. Kabağın kendi suyu yemeğin pişmesi için yeterlidir. | |
|
Etiketler |
kabak, musakka |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Musakka çorbası | Sarya | Çorbalar | 0 | 12 Mart 2021 18:17 |
Pırasa Musakka | Sarya | Sebze Yemekleri | 1 | 20 Ocak 2020 09:10 |
Sebzeli Musakka | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:46 |
Gaziantep usulü kabak musakka | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:45 |
Patlıcan Musakka | CheeRFuL | Sebze Yemekleri | 1 | 12 Mart 2009 14:00 |