![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pazi Boranisi Pazi Boranisi Malzemeler Yaram kilo pazı yaprağı Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı un Yarmı su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı mayonez 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Tuz Yemegin Yapilisi Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklı kısımlarını ayırıp, yıkayalım ve tencereye aktaralım. Hiç su ilave etmeden, pazı yapraklarını kendi bıraktığı suyla, pörsüyene dek haşlayalım. Pazı yapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yaprakları incecik doğrayalim. Tavaya sıvıyağın yarısını aktaralım. Unu ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Haşlanan pazı yapraklarını tavaya aktaralım, tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım. Ateşten alıp pazı yapraklarını soğumaya bırakalım. Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışımı servis tabağına alalım. Kalan sıvıyağı küçük bir tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım. Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım. Alıntı. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
boranisi, pazi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
sığır dili boranisi | Beatrice | Yemek Tarifleri | 2 | 11 Ekim 2019 20:23 |
Domalan boranisi (niğde) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 19:24 |
Patates boranisi (erzurum) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:39 |
Patates Boranisi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:21 |