22 Mart 2009, 18:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Otlu Peynirli Kabak Graten Otlu Peynirli Kabak Graten Malzemeler: 5 kabak 100 gr.beyaz peynir 100 gr.civil peyniri 5 yeşil soğan dereotu maydonoz fesleğen tuz,karabiber Beşamel sos için: 2 su b.süt 2 çorba k.un sıvıyağ tuz,karabiber muskat Hazırlanışı: Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir. Diğer taraftan iç harcı hazırlanır. Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır. Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir. Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur. Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır. Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur. Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir. Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir. Arzuya göre domates sos ile servis yapılır. Alıntı. | |
|
Etiketler |
graten, kabak, otlu, peynirli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze otlu fırında mini kabak | Ebru | Diyet Tarifleri | 0 | 05 Mayıs 2016 17:44 |
Peynirli Otlu Lokmalar | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:18 |
Otlu-Peynirli Karpuz Salatası | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 28 Ağustos 2013 14:13 |
Otlu ve Parmesan Peynirli Ekmek | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 11 Ocak 2010 18:59 |
Kabak Graten | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 15:53 |