IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 18:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çerkez Barbunyası




Çerkez Barbunyası

Malzemeler:
1 kg barbunya
1/2 su bardagi zeytinyagi
2 adet sogan
1,5 su bardagi su
3 adet domates
200 gr ceviz
2 dilim bayat ekmek içi
3 dis sarmisak
1 fincan süt
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi pul biber
3 yemek kasigi sivi yağ


Hazırlanışı:
Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun.
Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin.
Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin.
Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin.
Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapın.

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
barbunyasi, cerkez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çerkez Tarihi ÖzLem Doğu Anadolu Bölgesi 0 30 Temmuz 2019 20:48
ÇERKEZ ADETLERİ PySSyCaT Örf ve Adetler 0 06 Eylül 2016 00:05
Çerkez Mantısı yoSun Hamur İşleri 6 04 Kasım 2010 22:37