22 Mart 2009, 18:41 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çerkez Barbunyası Çerkez Barbunyası Malzemeler: 1 kg barbunya 1/2 su bardagi zeytinyagi 2 adet sogan 1,5 su bardagi su 3 adet domates 200 gr ceviz 2 dilim bayat ekmek içi 3 dis sarmisak 1 fincan süt 1 tatli kasigi tuz 1 tatli kasigi seker 1 tatli kasigi pul biber 3 yemek kasigi sivi yağ Hazırlanışı: Barbunyayi 5 dakika kaynar suda haslayip süzün. Ince kiyilmis soganlari tencereye koydugunuz zeytinyaginda pembelesene kadar kavurun. Pembelesince küp dogranmis domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Içine haslanmis barbunyayi, tuzu, sekeri ve 1,5 su bardagi suyu ilave edip barbunya yumusayana kadar pisirin. Pisirdikten sonra barbunyalari süzgece alin. Kalan suyu (1 su bardagindan az olmamali) ceviz içi, ekmek içi ve ezilmis sarmisakla birlikte blendirdan geçirin. Içine süt ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karistirip servis tabagina alin. Kalanini barbunyanin üzerine yayin. Üstüne kizdirilmis biberli yag gezdirip servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
barbunyasi, cerkez |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çerkez Tarihi | ÖzLem | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 30 Temmuz 2019 20:48 |
ÇERKEZ ADETLERİ | PySSyCaT | Örf ve Adetler | 0 | 06 Eylül 2016 00:05 |
Çerkez Mantısı | yoSun | Hamur İşleri | 6 | 04 Kasım 2010 22:37 |