22 Mart 2009, 18:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Beşamelli Kıymalı Enginar Beşamelli Kıymalı Enginar Malzemeler: 5 adet Enginar 300 gram Kıyma 1 adet Soğan 2 diş Sarmısak 2 çorba kaşığı kıyılmış Maydanoz Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber, Kimyon Sosu için: 2 çorba kaşığı Un 2 çorba kaşığı Tereyağ 2 çorba kaşığı Kaşar Rendesi 1 su bardağı Süt Hazırlanışı: Enginarları suda 15 dk. haşlayın. Tavada sıvı yağla birlikte küçük küçük doğranmış soğanları kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. İnce ince kıyılmış maydanozları, rendelenmiş sarımsakları ve baharatları da ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin. Enginarların ortasına hazırladığınız içten koyup fırın tepsisine dizin. Başka bir tavada tereyağıyla unu kavurup karıştıra karıştıra sütü ilave edin. Beşamel sos piştikten sonra enginarların üzerine bir kaşık kadar koyup sostan koyup en üstede kaşar peynir rendesini serpin. Enginarları fırında 5 dk. kadar pişirip servis yapın. Alıntı. | |
|
Etiketler |
besamelli, beşamelli, enginar, kiymali, kıymalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karamelize Soğanlı ve Beşamelli Kiş | AngeL | Hamur İşleri | 0 | 14 Ocak 2015 02:24 |
Beşamelli Karnabahar | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:25 |
Beşamelli Nuar | Burce | Et Yemekleri | 0 | 21 Nisan 2012 05:39 |
Kıymalı enginar dolması (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:35 |
Domatesli Beşamelli Tavuk | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:16 |