IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2009, 01:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




Fırında Beşamel Soslu Sebze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 2 büyük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 4 orta boy domates, soyulup doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
  • 2 büyük patlıcan
  • 4 büyük kabak
  • 3 dolmalık kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3 büyük yumurta
  • 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanması:
  1. Patlıcanları alacalı soyun. Patlıcan, kabak ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağından 2 kaşık eksik zeytinyağını üzerlerine gezdirin. Hepsini folyo serilmiş 2 tepsiye alın, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına koyup 230C'de 20 dakika közleyin. (10 dakika sonunda tepsilerin yerlerini değiştirip közlemeye devam edin.)
  2. Sebzeler közlenirken soğanları yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu koyun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda doğradığınız sarımsağı ilave edip kapağı kaldırarak soğanın saldığı tüm suyu çekmesini sağlayın. Domatesleri ekleyip kısık ateşte yoğun bir domatesli sos elde edene kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın.
  3. Sebzelerinizi bu arada fırından çıkartıp kağıt havlu serilmiş mutfak tepsilerinin üzerine alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım)
  4. Domatesli sosunuz ılınırken beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavada eritin. Unu ilave edip 3 dakika boyunca karıştırın. Sütü ve kremayı ekleyip devamlı karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynayınca altını kısıp 2 dakika daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika ılınmasını sağlayın. 5 dakika sonunda yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Fırını 200C'ye getirin. Fırın kabınızı yağlayıp patlıcanları kabınıza dizin. Üzerlerine çok az tuz, karabiber serpin. Patlıcanların üzerine domates sosunu yayın. Domates sosunun üzerine beşamel sosun üçte ikisini yayın. Beşamel sosun üzerine kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üzerlerine dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üzerine serpin. Yemeğinizi ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.
not: 1. Eğer daha küçük bir kabın içinde yapacaksanız izleyeceğiniz sıra 1/2 patlıcan + 1/2 domates sosu + 1/3 beşamel sosu + 1/2 kabak + 1/2 biber, malzemeleriniz bitene kadar bu sırayla devam edeceksiniz.

2. Yurt dışındakiler eğer krema yerine evde koyulaştırılmış süt (evaporated milk) varsa 1/2 bardak koyulaştırılmış süt ekleyin, beşamel sosunuzu da kaynamasına fırsat vermeden ateşten alın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:36   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




közlenmiş patlıcan tava

Malzemeler
  • 4-5 adet patlıcan
  • 4-5 adet biber
  • 2 orta boy domates
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Üzeri İçin
  • 2-3 diş sarımsak (ben eklemedim)
  • yoğurt
Hazırlanması:
  1. patlıcanlar delinir. biberlerle birlikte közlenir.
  2. 2 kaşık zeytinyağında soğan ilavesi ile kıyma kavrulur. soyulup küçük küçük doğranmış patlıcan ve biberler tavaya eklenir. biraz pişirildikten sonra küp doğranmış domatesler ilave edilerek pişirilir.
  3. servis yaparken üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. istenirse en son kızdırılmış ve kırmızı biber eklenmiş yağla servise sunulabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:37   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




fırında sebzeli makarna


malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 16 arpacık soğan
  • 1 karnabahar, büyükçe parçalara ayrılmış
  • 350gr makarna (varsa penne türü)
  • 250gr beyaz peynir, ufalanmış
  • 100gr körpe roka
hazırlanması:
  1. fırını 200C'ye getirin. (fırınınız fanlı ise 180C) fırın kabınıza zeytinyağını koyun. karnabar, soğan, tuz ve karabiber ekleyip hepsini karıştırın. 35 dakika (arada fırın kabını çevirerek) arpacık soğanlar altın sarısı olana kadar pişirin.
  2. makarnayı paketin üzerindeki tarife göre pişirip süzün. sebzeler pişince kabı fırından çıkarın. makarnayı ilave edin. üzerine ufaladığınız peyniri ve rokayı ekleyin. peynirlerin fazla ezilmemesine dikkat edip hepsini yavaşca karıştırıp servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:39   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




asma yaprağında enginar dolması


malzemeler:
  • 5-6 enginar, temizlenmiş
  • dolmalık iç
  • 2 soğan, piyazlık doğranmış
  • 1 havuç, halka halka doğranmış
  • 1 limon
  • kaynamış su
  • zeytinyağı
  • süslemek için; maydanoz

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hazırlanması:
  1. geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun.
  2. enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın.
  3. dolmalık içi hazırlayıp soğutun.
  4. tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. üzerine bir enginarı oturtun. ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın.
  5. doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. üzerine enginarları yerleştirin. tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.
  6. pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
not: enginarların tabanlarının iyice soyulduğuna emin olun. aksi taktirde taban bölümleri pişince sert kalır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:40   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




patatesli ve havuçlu brüksel lahanası


malzemeler:
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 10-15 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1-1,5 litre kaynamış su
  • tuz
  • karabiber
hazırlanması:
  1. brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. lahanaları bol suyla yıkayın. soğanları soyun. yıkayıp, kurulayın.
  2. bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun. soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. kalınca küpler şeklinde doğrayın. (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz.)
  3. lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.
  4. patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:41   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




fırında peynirli pırasa

malzemeler:
  • 5-10 orta boy pırasa
  • taze otlar (maydanoz, dereotu, vs.)
  • 4 yumurta
  • 100-150gr peynir
  • tuz, karabiber
  • pulbiber
hazırlanması:
  1. pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını kesin. kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayın.
  2. bir tavada zeytinyağını ısıtın. pırasaları tavaya ekleyin. tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. (ara sıra pırasaları karıştırmayı ihmal etmeyin)
  3. fırını 200C'ye getirin. küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayın. otları yıkayın, kurulayıp doğrayın. yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. otları da bu karışıma ekleyin. tuz, karabiber ve pulbiber serpin.
  4. pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. hepsini kabınıza dökün. fırında 15-20 dakika pişirin.
  5. fırından çıkar çıkmaz bir dilim ekmekle servis yapabileceğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edip bir pazar kahvaltısında da sunabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 14 Mart 2009, 01:42   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sebze yemekLeri




kuru bamya

malzemeler:
  • 100gr kuru bamya
  • 1,5 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 2 sivribiber, doğranmış
  • 1 havuç, küp küp doğranmış
  • 2 domates, kabukları soyulup küp küp doğranmış
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1-1,5 litre su
  • 150-200gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
hazırlanması:
  1. bir tencereye 1,5 lt suyu, 100gr bamyayı, yarım limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı sirkeyi koyun. bamyaları haşlayıp suyunu süzün ve iplerinden ayırın.
  2. bir tencerede soğan, biber ve havuçları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.
  3. domatesleri ve salçayı ekleyip domatesler ölene kadar kavurun.
  4. tencereye 1-1,5 litre suyu ve1 limonun suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. su kaynarken diğer yandan kıyma tuz ve karabiber ile fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
  5. köfteleri kaynayan suya atıp bir taşım kaynatın. kaynayınca bamyaları ekleyin. bamyalar yumuşayana kadar pişirip (yaklaşık 15 dakika) 1 tatlı kaşığı tuz ilavesi ile servis yapın.
  6. eğer normal bir günde yenecekse bu yemek ana yemek olarak servis yapılabilir. bir davette de ara yemek olarak sunulabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
sebze, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patmacun (Sebze Yemekleri) Sarya Sebze Yemekleri 1 20 Ocak 2020 09:18
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 11:06
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir PySSyCaT Ege Bölgesi 0 05 Kasım 2014 10:47
Sebze yemekleri İndex Seth Sebze Yemekleri 0 07 Eylül 2014 21:19
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri Sevda Yemek Tarifleri 0 09 Temmuz 2013 18:12