14 Mart 2009, 01:50 | #21 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri nohutlu patlıcan dolması malzemeler:
1. önce mutfakta keyif alacağınız bir müziği açın. nohutu önceden düdüklüde haşlayın. mercimeği haşlayın. bulguru şişmeye bırakın. soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun. bulguru, mercimeği ve nohutu katıp harmanlayın. üzerinde 2-3 cm kalacak biçimde su ekleyip demlenmeye bırakın. demlendikten sonra salçayı karıştırıp tuz ve baharat ekleyin. 2. patlıcanları yıkayın. hepsini kaynamakta olan suya teker teker batırıp çıkararak haşlayın. (hepsini aynı anda atmayın, birer ikişer atabilirsiniz.) sonra sevdiğiniz bir filmi izlerken veya sevdiğiniz bir arkadaşınızla konuşurken dolmaları doldurun. tencereye dizip üstüne gelmeyecek kadar su ekleyin. bu halde pişmeye bırakın. yanına ek olarak limon ve acı çok yakışıyor. |
|
14 Mart 2009, 01:52 | #22 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri lahana sarması malzemeler:
1. lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde keserek çıkartın. yapraklarını tek tek ayırın. 2. derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın. kaynayan suda lahanaları 1-2 dakika bekleterek -3 partide- kaynatın. daha sonra bunları süzgece alıp soğumaya bırakın. bu arada belirtilen malzemeleri karıştırıp dolma içini hazırlayın. 3. sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin. çıkan damarları -sarmalar tencerenin altına yapışmasın diye- tencerenin tabanına yayın. yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyun. yaprağın yan kenarlarından birini kapatıp biraz sarın, sonra öbür kenarı da büküp rulo şeklinde tamamen sarın. -sert kısımlar bazen bükülmeyebilir ama sorun değil, yine de içi taşmıyor- 4. tüm sarmaları tencereye dizin. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. yarım yemek kaşığı domates salçasını bir kase suda ezerek sarmaların üzerine dökün. ayrıca sarmalarla yüze yüz gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatın. (böylece sarmalar üste çıkamaz). su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20 dakika) |
|
14 Mart 2009, 01:53 | #23 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri kabak dolması malzemeler:
1. kabaklar ve domatesler dışında kalan malzemeleri karıştırarak dolmalık iç hazırlayın. 2. domateslerin kabuklarını soyup yarım daireler şeklinde doğrayın. 3. kabakların kabuklarını kazıyıp içlerini oyun. 2 parmak genişliğinde, halka şeklinde kesin. 4. halkalara hazırladığınız içi doldurup tepsiye dizin. üzerlerine domates kapatın. 1 su bardağı kaynamış suyu ve 1 tatlı kaşığı domates salçasını karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. kabaklar yumuşayana kadar, fazla hararetli olmayan ateşte pişirin. 5. pişince tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile servis yapın. |
|
14 Mart 2009, 01:54 | #24 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri kırmızı biber dolması malzemeler:
1. soğanları, yarım su bardağı pirinci, yarım su bardağı bulguru, 250 gr kıymayı, 1 su bardağı doğranmış maydanozu, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 yemek kaşığı kuru naneyi, 1 yemek kaşığı domates salçasını, 1 çay bardağı sızma zeytinyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırarak iç hazırlayın. 2. biberleri yıkayıp tepelerini yuvarlak biçimde kesin, çekirdeklerini çıkartın. 3. biberleri iç malzemesiyle üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şeklide doldurun. (dilerseniz domates dilimleriyle kapatın.) 4. biberleri ağız kısımları yukarı gelecek şekilde bir tencereye dizin. tencereye yarım litre kaynamış su ekleyin. tencerenin altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin. |
|
14 Mart 2009, 01:54 | #25 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri zeytinyağlı taze fasulye malzemeler:
1. yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin. 2. 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun. 3. fasulyeleri ilave edin. fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun. 4. domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. 5.tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. tencerenin kapağını kapatın. fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. soğuk olarak servis yapın. 6 kişilik |
|
14 Mart 2009, 01:56 | #26 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri karnabahar malzemeler:
1. soğanı yemeklik doğrayın. derin bir tencereye alıp 200 gr. kıyma ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile kavurun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 2. tencereye 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin. bu arada bir orta boy karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin. 3. yüze yüz gelecek şekilde (karnıbaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin. 4. yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, yarım çay bardağı limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş 2 kurutulmuş biberi tencereye ilave edin. 5. karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. not: limon suyu karnabaharın kokusunu engelliyor ve beyaz kalmasını sağlıyor |
|
14 Mart 2009, 01:57 | #27 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri zeytinyağlı pırasa & yoğurtlu ıspanak Zeytinyağlı pırasa
1. Soğanları, sıvıyağı ve havuçları bir tencereye koyun. Soğanlar ölene kadar kavurun. 2. Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun. 3. Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.) 4. Pırasalar yumuşayana kadar pişirin. Pişer pişmez limonu ekleyin. Not: limonu 2 bardak suyu koyarken de ekleyebilirsiniz. Bu sayede yemek daha lezzetli olur ama pişme süresi uzar. 7 kişilik Yoğurtlu ıspanak Malzemeler: 1/2 kg ıspanak 1-2 adet orta boy soğan 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 150-200 gr kıyma 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1/2 yemek kaşığı domates salçası 1 avuç-yarım çay bardağı- pirinç, yıkanmış 1+1/4 su bardağı kaynar su 1 tatlı kaşığı tuz 2 diş sarımsak, doğranmış Bir kase yoğurt Sos (istenirse): 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Ispanakların temizlenmesi: 1. Ispanağın saplarını kesin. Kötü sapları atarak demetleri ayırın. 2. Geniş bir kaba soğuk su doldurun. Ispanakları bu suya daldırarak yıkayın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. 3. Son yıkamadan sonra ıspanakları bir süzgece koyup üzerlerinden soğuk su geçirin. 4. Ispanakları saplarıyla birlikte ince ince doğrayın. Hazırlanışı: 1. Soğanları yemeklik olarak doğrayın. Zeytinyağı ve kıymayla birlikte yayvan bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak –soğanlar ölüp kıymalar bıraktıkları suyu çekene kadar- kavurun. 2. Salçaları tencereye ekleyin. 2-3 defa da böyle karıştırdıktan sonra ıspanakları ilave edin. Ispanakların renklerinin parlak yeşil olması için tencerenin kapağını kapatmayın. 3. 5-10 dakika daha kavurun. Ispanak bu sırada sönüp tencerenin dibine inmiştir. 4. Pirinci ekleyip 1-2 defa daha karıştırın. 5. En son kaynar suyu ve tuzu ekleyip kapağı kapalı şekilde pirinçler yumuşayana kadar pişirin. (yemeğin tadını kontrol edip tuzu arttırabilirsiniz) 6. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın. 7. İsterseniz tereyağını eritip pulbiberle karıştırarak sos elde edebilir, bu sosu da yoğurdun üzerine gezdirebilirsiniz. 6 kişilik |
|
14 Mart 2009, 01:58 | #28 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri marine edilmiş brokoli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malzemeler: bir paket parçalarına ayrılmış brokoli 2-3 soyulmuş ve halka halka doğranmış havuç 6 çorba kaşığı limon 6 çorba kaşığı zeytinyağı 2 diş dövülmüş sarımsak 1/4 su bardağı rendelenmiş tulum peyniri tuz, karabiber brokoli ve havuçları buharda sebzeler iyice yumuşayana kadar haşlayın. diğer malzemeleri iyice karıştırarak sos yapın. sebzeler haşlanınca süzüp sıcakken sos ile karıştırın. |
|
14 Mart 2009, 02:00 | #29 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri zeytinyağlı biber dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. zeytinyağlı biber dolması için gerekenler; 1 kg. dolmalık biber, 2 tane soyulmuş domates, 2 su bardağı pirinç, 8-10 kuru soğan, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 tatlı kaşığı nane, 2 tatlı kaşığı karabiber, yarım demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 1 çay bardağı kaynamış su, yarım su bardağı zeytinyağı, tuz. soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun. pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın. dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun. üzerlerine bir dilim domates kapatın. dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin. yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin. orta harlı ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin... |
|
14 Mart 2009, 02:01 | #30 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Sebze yemekLeri hoş bir kabak yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine diziyorsunuz. sonra 2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştiriyor, en üste de ortadan ikiye bölünüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyuyorsunuz. üzerlerine, tuz, 8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp orta ateşte hiç su eklemeden pişiriyorsunuz. servis yaparken üzerine bol dereotu serpmeyi unutmayın. |
|
Etiketler |
sebze, yemekleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patmacun (Sebze Yemekleri) | Sarya | Sebze Yemekleri | 1 | 20 Ocak 2020 09:18 |
İzmir Yöresel Yemekleri - İzmirin Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 11:06 |
Aydın Yöresel Yemekleri - Aydının Yöresel Yemekleri Nelerdir | PySSyCaT | Ege Bölgesi | 0 | 05 Kasım 2014 10:47 |
Sebze yemekleri İndex | Seth | Sebze Yemekleri | 0 | 07 Eylül 2014 21:19 |
Ramazan Yemekleri & İftar Yemekleri | Sevda | Yemek Tarifleri | 0 | 09 Temmuz 2013 18:12 |