20 Kasım 2008, 17:05 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevizli Patlıcan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; (2 Kişilik) 1 büyük patlıcan 50 gr iç ceviz (1/2 su bardağı) 1 dilim bayat ekmek Kuru fesleğen 2 diş ezilmiş sarmısak 100 gr örgü peynir 1 adet yumurta 45 gr margarin (3 çorba kaşığı) Bulamak için un Tuz Hazırlanışı; Patlıcanı soyup verev olarak dilimleyin, üzerine tuz serpip bekletin. Saldığı suyu kağıt havlu ile kurulayıp margarinin yarısı ile tavada her iki yüzünü hafifçe kızartın. Bayak ekmek içini blendırda ufalayın. İç cevizi iyice kıyın, ekmeklerle karıştırın. Fesleğen ve sarmısağı karıştırın. Yumurtayı çırpın. İki dilim hafif kızarmış patlıcanın arasına sarmısaklı fesleğen ve bir dilim örgü peyniri yerleştirin. Una, çırpılmış yumurtaya ve cevizli ekmek kırıntısına bulayıp kalan margarin ile ekmek kırıntıları altın rengi alana kadar pişirin. İsterseniz yeşil salata yaprakları ile tabağa yerleştirip servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
cevizli, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Cevizli Patlıcan Tarifi | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2013 16:37 |
Cevizli Patlıcan Salatası | N999 | Salatalar Mezeler | 0 | 20 Şubat 2012 23:21 |
Cevizli Patlıcan Banduması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:29 |
Cevizli patlıcan sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:36 |
Cevizli Patlıcan Turşu | YapraK | Turşular | 0 | 22 Mart 2009 03:21 |