20 Kasım 2008, 17:01 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yelpaze Kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; (2 kişilik) 2 adet kabak 1 soğan Tuz, karabiber 100 gr örgü peynir 2 domates 5-6 adet defne yaprağı 1 çorba kaşığı margarin Hazırlanışı; Kabakları kabuğunu soymadan ve bütün olarak 3 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Elde ettiğiniz yarımları bir uçtan başlayarak ince dilimler halinde kesin, ancak birbirlerinden ayrılmamaları için diğer ucu tamamen kesmeyin. Fırın kabını margarinleyin. Soğanı soyup halka halka doğrayın ve kabın içine yayın. Kabak dilimlerinin aralarını tuzlayıp biberleyin. Peynir ve domatesi dilimleyin. kabak dilimlerini elinizle hafifçe kaydırarak yelpaze gibi açın. Aralarını peynir, domates ve defne yapraklarıyla doldurun. Üzerlerine fırça ile margarin sürün. Bolca iri çekilmiş karabber serpip, 200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlayın. Servis yaparken kabakları tabağa çıkarttıktan sonra üzerlerine tepsinin dibindeki soğan halkalarını koyun. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
kabak, yelpaze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karpuz Yelpaze Yapımı | Tanem | Okul Öncesi Genel Etkinlikler | 0 | 20 Ekim 2022 21:20 |
Yelpaze | CORDON BLEU | Antikacı | 0 | 29 Eylül 2020 13:48 |
Yelpaze Kuyruklu Japon Balığı | Risque | Evcil Hayvanlar | 2 | 17 Ocak 2020 11:22 |
Şehir Yelpaze | Zen | Ah Kadınlar | 0 | 03 Ocak 2013 17:27 |
Kanlı Yelpaze | Kalemzede | Atatürk Köşesi | 0 | 15 Eylül 2011 19:50 |