IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Kasım 2008, 16:55   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İmam Bayıldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


4-5 Kişilik
15 Dakika
30 Dakika orta ateşte, ocakta 170 derece 10 dakika fırında

Malzemeler;

Patlıcan (4 adet orta boy, 800 gram),
Sıvıyağ (3 su bardağı, patlıcanları kızartmak için),
Zeytinyağı (1 çay bardağı, soğanları kavurmak için),
Soğan (4 adet orta boy), Çarliston biber (2 adet),
Domates (2 adet orta boy),
Domates salçası (1 yemek kaşığı),
Sarımsak (4 diş), Maydanoz (4 dal),
Tuz (1 tatlı kaşığı), Karabiber (1 tatlı kaşığı),
Şeker (bir tatlı kaşığı),
Sıcak su (2 su bardağı),
Kağıt havlu ya da peçete,
Çeri domates(10 adet süslemek için tercihe göre)

Püf Noktası;

Patlıcanları sıvı yağda kızartmadan önce, yağın iyice kızmasını sağlayın ki yağ çekmesini böylece yemeğinizin ağırlaşmasını engelleyin. Fırına patlıcanları atmadan önce de mutlaka üzerine 1 tatlı kaşığı şeker serpin. Şeker patlıcanın acılığını ve burukluğunu alır. Dilerseniz, patlıcanları bölmeden karnıyarık biçiminde de hazırlayarak, imam bayıldınızı yapabilirsiniz.

Adım Adım Pişirme;

1- 4 adet orta boy soğanı piyaz biçiminde doğrayın. Yanmamasına dikkat ederek ısıttığınız 1 çay bardağı zeytinyağının içine doğranmış soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun ve bu kavrulma süresinde 4 diş sarımsağı doğrayarak tencerenize atın.

2- 2 adet çarliston biberi, 2 adet orta boy domatesi ve ince doğranmış 4 dal maydanozu tencerenize ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
Tencerenize 1 yemek kaşığı salçayı, dilediğiniz kadar tuz ve karabiberi ekleyip üzerine 2 su bardağı sıcak suyu da katıp tüm karışımı yaklaşık 5 dakika kaynamaya bırakın.

3- Kaynama işlemi sürerken patlıcanları 3-4 eşit parçaya bölerek, alacalı olarak soyun ve patlıcanlarn içlerini düzgün bir biçimde çıkartın. Bir tava içine 3 su bardağı sıvı yağı alıp yüksek ateşte iyice kızdırın ve patlıcanları sık sık alt üst yaparak altın sarısı olacak şekilde kızartın.

4- Kızarmış patlıcanları bir peçetenin ya da kağıt havlunun üzerine alarak fazla yağın peçete tarafından emilmesini sağlayın.

Kızartmış olduğunuz ve fazla yağlarını aldığınız patlıcanları tepsinizin içine ağızları yukarı gelecek şekilde düzgünce dizin.

5- Diğer tarafta hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içine birer yemek kaşığı miktarında doldurun. Doldurma işleminiz bittikten sonra kalan sosu tepsinin yan tarafından dibine gelecek şekilde dökün.

6- Son olarak da patlıcanların üzerine birer adet çeri domates yerleştirerek üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker serpin ve tepsinizi önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırında 170 derece ısıda 10 dakika süre ile pişirin.

7- Pişirme işleminden sonra yemeğinizi soğumaya bırakın ve soğuk olarak servis yapın.


Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 12 Mart 2009, 13:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İmam Bayıldı




Patlıcan yemeklerini genelde pek sevmem ama imam bayıldı lezzetli oluyo içindeki malzemelerden galiba

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bayıldı, İmam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mini İmam Bayıldı mCx Zeytinyağlılar 1 09 Eylül 2019 22:33