23 Mart 2024, 16:11 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler 1kilogramkıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık) 1adetsoğan(ince kıyılmış) 1demetmaydanoz(ince kıyılmış) 2adetsivri biber(ince kıyılmış) 3dişsarımsak(dövülmüş) 1/2tatlı kaşığıkimyon 1/2tatlı kaşığıtuz 1/2tatlı kaşığıkarabiber 1/2tatlı kaşığıpul biber 4yemek kaşığıtereyağ(eritilmiş) 1,5yemek kaşığıbiber salçası 1su bardağısu(biber salçasını sulandırmak için) 1adetdomates(üzeri için) 1adetbiber(üzeri için) 1adetkırmızı biber(üzeri için) Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır ? 1 - Tepsi kebabı için bir kapta veya pişireceğiniz tepside kıyma, soğan, maydanoz, sivri biber, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırıp iyice yoğurun. 2 - Malzemeler birbirine iyice karışınca, yuvarlak bir fırın tepsisine kıymalı karışımı iyice yayın ve ellerinizle üzerine bastırarak düzleştirin. 3 - Bıçak yardımıyla 8 dilim olacak şekilde dilimleyin. Eritilmiş tereyağını kebabın üzerine dökün ve fırça yardımıyla her yerine gelecek şekilde yayın. 4 - Biber salçası ile suyu karıştırın ve karışımı üzerine dökün. 5 - Boydan ikiye böldüğünüz biberleri ve dilimlediğiniz domatesleri üzerine güzelce dizin. 6 - 190 derece fırında 40 dakika pişirin ve tepsi kebabını sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tepsi kebabı | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 04 Ocak 2024 15:14 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Tepsi kebabı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:23 |
Tepsi kebabı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:13 |