![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Yer Elması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 kilogram yer elması 1 tane büyükçe havuç 1 tane büyükçe patates 1 tane kuru soğan 1 diş sarımsak 2 tane limon Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 3 tane kesme şeker Süslemek için: dereotu Yapılışı: Yer elmalarının kabukları soyulur, diğer malzemeler hazırlanana kadar kararmaması için bir limon sıkılmış suyun içinde bekletilir. Soyulmuş yer elması, havuç ve patates kuşbaşı doğranıp bir tencereye konur, soğan ve sarımsak da doğranıp ilave edilir. Zeytinyağ, tuz, şeker, bir çay bardağı su, bir limonun suyu da ilave edilip tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınıp üzeri dereotuyla süslenir. Afiyet olsun…
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
salatavemezeler, yemektarifleri, zeytinyağlıyerelması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Magritte'in Elması | Sır | Kitap Tanıtımları | 0 | 16 Nisan 2018 10:45 |
Levrekli yer elması | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 19 Nisan 2016 17:57 |
Adem Elması | Violent | Sözlük | 0 | 04 Haziran 2013 20:11 |
Zeytinyağlı Yer Elması | YapraK | Zeytinyağlılar | 6 | 21 Haziran 2012 15:59 |
Yer Elması - Yer Elması Nedir - Yer Elması Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:22 |