01 Şubat 2015, 21:15 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz Börülcesi Mezesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin; pişmiş sarımsağın verdiği rayiha ve yaydığı az koku bu tarifin püf noktası aslında. Kaynar suya 1 demet deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın. Haşlandığını anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir. Haşlanan börülceleri soğumaları için süzgeçe alın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıklayın ve bir kaseye alın. Sosu için ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı nar ekşisi ve pul biberi karıştırın. Ayıklanmış börülceleri sos ile iyice karıştırarak servis tabağına alın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
börülcesi, deniz, mezesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Salicornia europaea (Deniz Börülcesi) | RaMSeS | Biyoloji | 0 | 30 Kasım 2014 22:10 |
Soslu Deniz Börülcesi Salatası tarifi | Amelia | Salatalar Mezeler | 0 | 17 Mart 2014 20:32 |
Deniz Börülcesi | Zen | Salatalar Mezeler | 1 | 25 Şubat 2012 00:49 |
Deniz Börülcesi Salatası | yoSun | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Kasım 2010 15:53 |
Zeytinyağlı Deniz Börülcesi | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:59 |