09 Eylül 2014, 21:01 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pancar Mutabbal Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3 adet büyük boy pancar 3 diş sarımsak 1 su bardağı tahin 1 adet limon suyu 6 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz NASIL YAPILIR? Derin bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Kök bitki olduğu için kabukları üzerindeki topraklı kısımları iyice yıkadığınız pancarları kaynar suda kısa sürede haşlayın. Haşlanan pancarları soğuması için bir kaba çıkartın. Elinizle ovalayarak kabuklarını kısa bir sürede, fire vermeden kolayca çıkartın. Haşlanan pancarların dişe dokunur olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde doğrayın ya da rendenin kalın kısmı ile rendeleyin. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesip, havanda tuz ile dövün. Tahini; limon suyu ve mezenin kıvamının yoğun olması için süzme yoğurt ile karıştırın. Havanda dövülmüş sarımsakları da katıp rendelenmiş pancarlar ile harmanlayın. Rengi ile insanı harekete geçiren pancar mutabbalı bekletmeden servis edin. Bu keyfi sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
mutabbal, pancar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pancar Turşusu | Süslü | Turşular | 4 | 02 Nisan 2021 14:01 |
Mutabbal | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 01 Şubat 2013 15:29 |
Pancar pane | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 01 Kasım 2012 16:48 |
Kırmızı Pancar - Kırmızı Pancar Nedir - Kırmızı Pancar Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 18:30 |
Pancar Kavurması | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:08 |