Burce | 07 Mayıs 2014 23:56 | Pecorino Peynirli İncirli Salata Malzemeler: - 15 yaprak marul (içteki sert diri yaprakları tercih edin)
- 10-15 yaprak reyhan
- 1 adet salatalık
- 3-4 adet olgun incir
- 15-20 gr pecorino peyniri
- Zeytinyağı
- Balsamik sirke
- tuz
Yapılışı: - Marulu yıkayın ve 10-15 dakika kadar sirkeli suda bekletin. 1 su daha yıkayın ve bıçak yerine ellerinizde beyaz kısımlarını ayıklayın. Yine ellerinizle istediğiniz büyüklükle parçalara ayırın.
- Yıkadığınız reyhan yapraklarını yeşilliklere ilave edin ve servis tabağına alın.
- İncirleri büyüklüklerine göre 4 ya da 6 parçaya ayırın.
- Peyniri ve salatalığı bir soyacak yardımıyla ince dilimler haline getirin ve incilerle birlikte salataya serpiştirin.
- Son olarak tuz, balsamik sirke ve zeytinyağını bir kasede çırpıp salatanın üzerinde gezdirin.
- Salatayı karıştırıp servis yapın.
|