![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Sarmısaklı Kabak Mezesi Sarmısaklı Kabak Mezesi Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Sarmısaklı Kabak Mezesi Yapılışı KABAKLARI kabak soyacağının yan tarafıyla çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, üzerine su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Ocağa oturtup diri kalacak şekilde haşlayın. Delikli kepçeyle alıp servis tabağına aktarın. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotu serperek servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kabak, mezesi, sarmısaklı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik) | Sim | Zeytinyağlılar | 0 | 29 Haziran 2012 12:17 |
Merulcan Mezesi | Liaaa | Salatalar Mezeler | 0 | 10 Nisan 2012 18:30 |
Fırında Sarmısaklı Domates | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:56 |
Göz Mezesi | Afrodit | Kültür ve Sanat | 0 | 02 Aralık 2010 00:16 |
Sarmısaklı pognik (adıyaman) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:11 |