02 Temmuz 2012, 05:14 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ekşili Etli Kuru Patlıcan Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme Listesi Yarım Kilogram Patlıcan (Kurusu) Yarım Kilogram Kıyma (Satır) 1 Çay Bardağı Pirinç 1 Çay Bardağı Bulgur 3 Yemek Kaşığı Domates Salçası 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası (Arzu Edilirse) 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Yemek Kaşığı Nane 1 Çay Bardağı Sumak 4 Diş Sarımsak 1 Adet Soğan (İrice) 3 Su Bardağı Su Ekşili ve Etli Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır? 1. Üç bardak sıcak suyu bir kaseye koyarak içine sumağı ilave edin ve yaklaşık 3 saat içinde bekletin. 2. Kıyma mutlaka satır kıyması ya da incecik kıyma şeklinde doğranmış et olmalıdır. Tencereyi kızdırarak etleri tencereye alın ve harlı ateşte önce sulanmasını sağlayın. Sulandıktan sonra ocağın altını kısarak etleri pişirin. 3. Soğan ve sarımsağı yemeklik şeklinde ama incecik kıyarak etlere ilave edin. Üzerine birkaç yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. 2 yemek kaşığı salçayı da ilave ederek hepsini birlikte kavurun. Dilerseniz bri tatlı kaşığı kadar da acı biber salçası ilave edebilirsiniz. 4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinç ve bulguru da tencereye ilave ederek kavurun. Nane, tuz ve karabibiberi de ekleyin. 5. Daha önce suda beklettiğiniz sumağın suyunun yarısını süzerek, kalan su ile birlikte tencereye ilave edin. Karıştırarak ılınmasını bekleyin. Süzdüğünüz suyu da dökmeyin. 6. İç malzeme ılınırken başka bir tencerede 1,5 litre kadar (8-9 su bardağı) suyu kaynatın. İçlerine patlıcanları atarak bir iki dakika sonra kevgirle alarak süzgeçe koyun. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin aksi halde patlıcanlar dağılır. 7. İç malzeme ile patlıcanları doldurarak tencereye dizin. 8. Daha önce ayırdığınız sumak suyunun içine bir yemek kaşığı da salça ekleyerek karıştırın ve patlıcanların üzerinde gezdirin. Eğer gerekirse patlıcanların yarısına gelecek kadar daha su ilave edin. 9. Önce hararetli ateşte kaynatın ve daha sonra ocağın altını kısarak yarım saat ya da 45 dakika pişirerek servis yapın. Afiyet Olsun..
__________________ Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz. | |
|
Etiketler |
dolması, ekşili, etli, kuru, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru Etli Mini Balkabağı Dolması | Beatrice | Dolma ve Sarmalar | 18 | 16 Ocak 2020 20:43 |
Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 07 Şubat 2014 01:05 |
Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması | oneofgirl | Dolma ve Sarmalar | 0 | 21 Temmuz 2013 20:40 |
Ekşili patlıcan dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:37 |
Etli ve Sebzeli Patlıcan Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:18 |