IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Salatalar Mezeler (https://www.ircforumlari.net/salatalar-mezeler/)
-   -   Pesto Soslu Çilekli Salata (https://www.ircforumlari.net/salatalar-mezeler/486609-pesto-soslu-cilekli-salata.html)

N999 06 Haziran 2012 22:58

Pesto Soslu Çilekli Salata
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeleri

12 yedikule marulu
12 kırmızı radika
1 kırmızı soğan
150 gr çilek

Hazırlanışı

Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. İri parçalar şeklinde koparıp geniş bir kaseye alın.

Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin. Çilekleri ince dilimleyip ekleyin ve hepsini harmanlayın. Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos gezdirerek servis yapın.

Pesto sos
Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın. 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun. Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın. Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ekleyerek ezmeye devam edin. Krema kıvamına gelinceye kadar ezme işlemine devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.
Pesto soslu çilekli salata artık hazır, afiyet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk