IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Nisan 2012, 18:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Merulcan Mezesi






Malzemeler :
Yarım kilo merulcan
1 adet büyük boy soğan
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Karabiber

Yapılışı:

Merulcan giresun yöresine ait ağza göre taze diken ucu anlamına gelir. Oldukça lezzetli bir ot olan merulcan özellikle fındık bahçelerinde bahar aylarında kendiliğinden yetişen dikenli bir bitkidir.

Merulcanları iyice temizleyin. Daha sonra bol su alabilecek büyükçe bir tencere içerisinde iyice haşlayın. İyice haşlanan merulcanları süzgeç yardımı ile bir kap içerisine alıp bekletmeye alın.

Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanları atın. Soğanlar pembeleşip ölünceye kadar kavurun. Üzerine ince ince kıydığınız merulcanları atın ve 10 dakika kadar daha kavurun. Üzerine pul biber ve tuz eklemeyi unutmayın.

Not:Merulcan Karadeniz yöresine ait dikenli bir ot




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
merulcan, mezesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paşa mezesi MarveL Salatalar Mezeler 0 08 Haziran 2019 17:04
Göz Mezesi Afrodit Kültür ve Sanat 0 02 Aralık 2010 00:16
Balkabağı Mezesi YapraK Salatalar Mezeler 0 27 Aralık 2009 02:03
Jambon Mezesi YapraK Salatalar Mezeler 0 22 Mart 2009 19:18
Bir Yunan Mezesi Kralice Salatalar Mezeler 1 12 Mart 2009 14:16