10 Nisan 2012, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Merulcan Mezesi Malzemeler : Yarım kilo merulcan 1 adet büyük boy soğan Yeterince zeytinyağı Tuz Pul biber Karabiber Yapılışı: Merulcan giresun yöresine ait ağza göre taze diken ucu anlamına gelir. Oldukça lezzetli bir ot olan merulcan özellikle fındık bahçelerinde bahar aylarında kendiliğinden yetişen dikenli bir bitkidir. Merulcanları iyice temizleyin. Daha sonra bol su alabilecek büyükçe bir tencere içerisinde iyice haşlayın. İyice haşlanan merulcanları süzgeç yardımı ile bir kap içerisine alıp bekletmeye alın. Daha sonra bir tava içerisine zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanları atın. Soğanlar pembeleşip ölünceye kadar kavurun. Üzerine ince ince kıydığınız merulcanları atın ve 10 dakika kadar daha kavurun. Üzerine pul biber ve tuz eklemeyi unutmayın. Not:Merulcan Karadeniz yöresine ait dikenli bir ot | |
|
Etiketler |
merulcan, mezesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Paşa mezesi | MarveL | Salatalar Mezeler | 0 | 08 Haziran 2019 17:04 |
Göz Mezesi | Afrodit | Kültür ve Sanat | 0 | 02 Aralık 2010 00:16 |
Balkabağı Mezesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:03 |
Jambon Mezesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Mart 2009 19:18 |
Bir Yunan Mezesi | Kralice | Salatalar Mezeler | 1 | 12 Mart 2009 14:16 |