![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Pavurya İçli Domatesler Malzemeler:
Hazırlanışı: Domateslerin başlarını kesip bir kenara koyun. Bir çay kaşığıyla dikkatlice domateslerin içini oyup çıkartın. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya bırakın. Bir kasede pavurya etini, limon kabuğunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmiş lor peyniri karıştırın. (Aşçının önerisine bakın.) Tere, tuz, biber ve acı biber sosunu ekleyip tatlandırın. Kabın kapağını kapatıp, karışımı 1-2 saat buzdolabında soğutun. Kaşıkla karışımı domateslerin içine koyup domates kapaklarını üstlerine yerleştirerek servis yapın. SERVİS ÖNERİLERİ: Yemek öncesi olarak veya salatada ve baget ekmekle beraber ana yemek olarak servis yapabilirsiniz. Yemek olarak domatesleri kızarmış yuvarlak ekmek dilimleri üstünde sunabilirsiniz. ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Bu tarifteki pavurya etinin miktarı, orta boy domatese göre ayarlanmıştır. Küçük veya iri domates kullanmak isterseniz malzeme kısmındaki miktarı ayarlamanız gerekir. AŞÇININ ÖNERİSİ: Pavuryanın tadını çok kuvvetli bulursanız daha fazla peynir, daha az pavurya kullanın. ALTERNATİF: Domatesleri, pavurya yerine ton balığı ile de doldurabilirsiniz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
domatesler, icli, pavurya, İçli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dev domatesler elde kaldı | Lucifer | Haber Arşivi | 1 | 03 Haziran 2015 14:40 |
Peynirli Salatalık Ve Domatesler | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:48 |
Ton Balıklı Domatesler | Sim | Salatalar Mezeler | 0 | 21 Eylül 2012 12:09 |