23 Nisan 2010, 13:01 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Havuçlu Meze Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler, 3 adet orta büyüklükte havuç 1 kâse yoğurt Yarım su bardağı mayonez 2 Yemek kaşığı zeytinyağı Damak zevkine göre tuz, pul biber Hazırlanışı, Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın. Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin. Derin bir kâseye yoğurt, mayonez ve sıvıyağı alıp mikserle 2-3 dakika çırpın. Rendelediğiniz havuçları kâseye ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve pul biberi ekleyin. Karışımı kalp şeklinde tabağa dökün. Üzerine iyice bastırıp kalp şeklini almasını sağlayın. Derin dondurucuda 15-20 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Öneri: Eğer evinizde kalp tabak ise yok ise aynı işlemi kalp kurabiye kalıplarıyla da yapabilirsiniz. Afiyet Olsun | |
|
Etiketler |
havuclu, makarna, meze, salatası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Acılı Meze | Sarya | Turşular | 0 | 02 Nisan 2021 14:04 |
Kahvaltılık Sos (Meze) | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 21:35 |
Havuçlu Kabaklı Meze Tarifi | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 28 Aralık 2012 18:37 |
Lor Peynirli Meze | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:14 |
Havuçlu Cevizli Meze | Kralice | Salatalar Mezeler | 1 | 12 Mart 2009 14:07 |