27 Aralık 2009, 02:14 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Taze Bakla Ezmesi Malzemeler - 1 kg. taze iç bakla - 1,5 çay bardağı sızma yağ - 1 adet büyük soğan - 1/2 kahve fincanı limon suyu - 3 tatlı kaşığı toz şeker - 1/2 demet dereotu - Tuz Yapılışı Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin. Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin. Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın. | |
|
Etiketler |
bakla, ezmesi, taze |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze bakla püresi | Ebru | Bebek Mamaları | 0 | 06 Eylül 2016 16:37 |
Taze Bakla Ezmesi | Burce | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Mart 2012 17:23 |
Bakla Ezmesi | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:55 |