27 Aralık 2009, 02:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patates Garnitür Malzemeler * 4 adet patates (orta boy) * ½ çay bardağı sızma zeytinyağı (veya karışık baharatlı zeytinyağı) * ½ çay bardağı limon suyu * ½ çay kaşığı sarımsak tozu (veya 1 diş döğülmüş sarımsak) * 1 çay kaşığı çok ince döğülmüş maydanoz Yapılışı Patatesleri yıkadıktan sonra tuzlu suda çatlatmadan haşlayın. Kenara alıp biraz soğuttuktan sonra kabuklarını soyun. Her patatesi dilimleri birbirinden ayırmadan lale gibi dörde kesin. Balıkları servis yaptıktan sonra hazırladığınız patatesleri tabak başına birer tane gelecek tarzda dağıtın. Bir kapta zeytinyağı limon ve sarmısağı karıştırın. İnce doğranmış maydanozları da ilave edip tekrar karıştırın ve her patatesin üzerine bir çay kaşığı gelecek tarzda dökün. Bu garnitür ve sos özellikler ızgara veya fırında pişmiş beyza etli iri balıkların yanında çok iyi gider. Aynı sou balıkların üzerine de dökebilirsiniz. Özellikle balıkların yağsız olduğu yumurtlama mevsimlerinde tadını arttırır. Patatesleri zeytinyağ-limon sosu yerine beşamel sos ile de servis yapabilirsiniz. | |
|
Etiketler |
garnitur, garnitür, patates |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patates Haşlama Süresi Ve Patates Nasıl Haşlanır?? | İpek- | Yemek Tarifleri | 0 | 03 Temmuz 2022 16:50 |
Limon suyunda mantar garnitür | Funda | Salatalar Mezeler | 0 | 08 Mayıs 2019 11:44 |
Günün lezzeti: Ev Yapımı Patates Cipsi Malzemeler 2 adet kızartmalık patates | Zen | Yemek Tarifleri | 0 | 13 Aralık 2012 16:43 |
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |
Kabak Garnitür | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:24 |