17 Kasım 2008, 20:19 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bir Yunan Mezesi MALZEMELER; 3 dilim bayat ekmek (kabukları soyulacak) Kibrit kutusu büyüklüğünde balık yumurtası 1 adet limonun suyu 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek) 1 demet dereotu (çok ince kıyılacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Üzerini süslemek için; 8-10 adet siyah zeytin HAZIRLANIŞI; Bir mutfak robotunun içine bayat ekmek, limon suyu, balık yumurtası ve zeytinyağını koyarak iyice ezilene kadar çekelim. Sonra da derin bir tasın içinde çok ince rendelenmiş havuç, kıyılmış dereotunu yerleştirelim. Üzerine robotta çekilmiş püreyi ekleyip iyice karıştıralım. Orta boy bir servis tabağına bu mezeyi kaşıkla düzelterek yerleştirelim. Üzerine zeytinleri dizip, servise sunmadan önce 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirelim. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
bir, mezesi, yunan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Babagannüç Mezesi | No1 | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Eylül 2016 14:08 |
Göz Mezesi | Afrodit | Kültür ve Sanat | 0 | 02 Aralık 2010 00:16 |
Yunan Basını: Dört yunan bankası 500 milyona... | Dilara | Haber Arşivi | 0 | 11 Temmuz 2010 16:13 |
Balkabağı Mezesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:03 |
Jambon Mezesi | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 22 Mart 2009 19:18 |