![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Bezelye püreli enginar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 5-6 adet enginar 1 çay bardağı portakal suyu 1/2 limonun suyu 1 çay bardağı zeytinyağı+1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı un 4 adet kesme şeker 2 adet soğan 1 su bardağı bezelye 1 çay bardağı su 1 çay bardağı krema Karabiber 1 tatlı kaşığı+1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI Enginarları tencereye dizin. Ayrı bir yerde portakal suyu, limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, un, 3 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı tuzu iyice çırpıp, enginarların üzerine gezdirin. Kabukları temizlenip ikiye bölünmüş 1 adet soğanı ilave edip pişmeye bırakın. Ocaktan alıp soğuma bırakın. Ayrı bir tencerede, kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağında ince doğranmış 1 adet soğanı kavurun. Bezelye, su, 1 adet kesme şeker, 1 çay kaşığı tuz ve yeteri kadar karabiber ekleyip, bezelye yumuşayana dek pişirin. Suyu çok azalırsa su ilave edebilirsiniz. Ocaktan alıp krema ilave edin ve blenderden geçirin. Enginarların içlerine pay edip servis tabağına yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı # Forum Dedesi # ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Bezelye püreli enginar Eline sağlık güzel tariflerdi aynen...
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Püreli Biftek | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2014 12:43 |
Sebze Püreli Et | Burce | Et Yemekleri | 0 | 27 Mart 2012 20:50 |
Bezelye - Bezelye Nedir - Bezelye Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:31 |
Patlıcan Püreli Enginar | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:29 |