IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2005, 23:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aromaterapi




Aromaterapi Nedir ?

Aromaterapi, bitkilerden elde edilen yağların kullanımına dayanan doğal bir tedavi yöntemidir. Bitkilerden elde edilen bu uçucu yağlardaki konsantre bitkisel enerji masaj, buğu veya banyoda kullanılmaktadır. Bitkilerin kokularını toplamak ve kullanmak insanlık kadar eski bir arzudur. Kokular insandaki sistemi dışarıdan etkiler, güzel kokulara karşı vücudumuz görmeden reaksiyon verir.

Aromaterapik yağ adını verdiğimiz uçucu yağların elde edilmesi 5000 yıl önceye dayanmaktadır. Mezopotamya'da arkeologlar 5000 yıllık distilasyon cihazı bulmuşlardır. Aromatik yağlar binlerce yıllık geçmişi ile insanlığa şifa dağıtan iyileştirici özelliği olan yağlardır. Bu yağlar çiçeklerden, köklerden, ağaç ve meyve kabuklarından, yapraklardan damlacıklar halinde elde edilip, bitkilere hayat ve koku veren tüm özellikleri taşırlar. İnsanoğlu, bitkinin kalbi sayılan bu yağların yararını binlerce yıl önce keşfetti.

Aromaterapi bir yaşam biçimi olarak günümüzde yeniden önem kazanmaya başladı. İnsanın kendini sağlıklı ve zinde hissetmesini sağlayan ve kimyasal ilaçların yol açtığı yan etkileri bulunmayan alternatif tedavilerin günümüzdeki en popüler uygulaması haline geldi.

Aromaterapi yönteminin en büyük özelliği, bedensel savunma mekanizmalarım hızlandırarak vücudu bir bütün olarak iyileştirmesidir. Aramoterapide kullanılan 46 yağ vardır. Bu yağlar güneş ışığından etkilendikleri için koyu renk şişelerde muhafaza edilirler. Yüzde yüz konsantre durumunda bulunan bitkisel yağlar, avokado yağı, badem yağı, buğdayözü yağı. zeytin yağı, üzüm çekirdeği yağı gibi yağlarla birlikte kullanılır. Bitkisel yağların cilt üzerine direkt kullanılabilmeleri için, yoğun olduklarından yardımcı yağlarla yumuşatılmaları gereklidir. Bu işleme dilüe etmek deriz. Yardımcı olarak kullanılan yağlar tek başına iyileştirici özelliğe sahip mineral, protein ve vitamin depolarıdır.

Temel aromatik yağlarla geç yaşlanmayı, tonik ve derin temizleyicilerle komple bir güzellik tedavisi yüze rutin olarak uygulanmalıdır. Her mamul her türlü cilt, değişik tür problem, kuru ciltten normal cilde kadar, porusların açılıp veya aknelerin tedavisi gerçekleştirilir. Yüzü korumak için bu zaruri ve faydalı güzellik yağlarını kullanırken göz, ağız ve burun alanlarına reaksiyon vereceği unutulmamalıdır.

Bu yağlar, bilimsel olarak fizyolojik etkinin yanında dimağa da etkili olmaktadır. Daha güzel görünmek ve bunun yanında daha iyi hissedebilmek için bu yağların uygun kombinasyonunun yapılması zaruridir. Örneğin, kuru cilde sahip bir kişide gül ve lavanta yağları asabi durumda olanlarda rahatlık hissi yarattığı gibi cilde fayda sağlayacaktır. Yahut yoğun bir günün yorgunluğu sardunya ve neroli yağları kullanılarak enerjik hale gelebilir ve daha güzel olursunuz.

Her ne kadar bu yağlar cilt tarafından kozmetik ürünlerden daha etkin emilirse de, bazı yağlar diğerlerine nazaran ince ve duyarlı ciltler için daha etkendir. Bu vücut derisinin tersine yüzün bütün gün güneş ışığı, hava kirliliği ve iklim şartlarına maruz kalmasından dolayıdır. Diğer yağlardan farklı olarak bu tür rahatlatıcı, iyileştirici ve canlılığı tekrar sağlayıp cildi yenileyen yağlar tercih edilir. Aşağıdaki liste yüz için kullanılan aromaterapik yağları içermektedir.

Ana Aromatik Yağlar: Sardunya, Yasemin, Lavanta, Nerdi, Gül, Menekşe, Ylang-ylang.

Ana Tedavi Yağlar: Papatya (kaşıntı, rashes), Ardıç (akne, yağlı cilt), Limon yaprağı, (porusları açmada), Mandalina (çatlaklar, gevşek cilt), Kadife çiçeği (kuru ve hassas ciltler), Mimoza (sorunlu ciltler), Portakal (buruşuk ve solgun yüz).

komple alıntıdır...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 23 Aralık 2005, 23:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adaçayı




Latincesi Salvia Officinalis olup yaprakları yumuşak, gri yeşil renkli bir bitkidir. Gargara halinde boğaz ağrılarına karşı ve yara iyi edici olarak kullanılır. Adaçayı aromatik yağı %15 sineol içerir. Bu madde solunum yolları için iyi bir antiseptiktir.

Herbal Terapi

Dolaşım sistemi hastalıklarından, düşük tansiyonda, lenf dolaşım bozukluklarında ve idrar söktürücü olarak, sindirim sistemi rahatsızlıklarından, ishalde, karındaki gazda, hazımsızlıkta ve karaciğer hastalıklarında, larenjitte, ses kısıklığında, farenjitte, diş ağrılarında, bütün romatizmal hastalıklarında, özellikle eklem ağrılarında solunum sistemi rahatsızlıklarında, bronşitte, balgam söktürmede, kadın hastalıklarından hemorejidede, erken adet kesilmelerinde, menopozda, ağrılı adetlerde ve yumurtalık problemlerinde etkilidir.

Aromaterapi

Adaçayı aromatik yağı yeşil, koyu olup aromatik bir kokuya sahiptir. Antiseptik ve cilt gerici tonik ve ısı verici ve gevşeme sağlayıcı etkiye sahiptir. Adet ağrılarında, streste, baş ağrılarında ve yorgunlukta kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Yüzdeki şişliklerde, ciltteki dolaşım bozukluğuna bağlı şişliklerde, cilt iltihaplanmalarında, ciltteki tahrişlerde, ülser ve yaralarda, saç dökülmesinde ve tonik olarak kullanılmaktadır.

Kullanım Şekli

Aromatik yağ masaj tarzında ve banyoda uygulanmaktadır. Banyoya bir kaç damla konularak sırt ağrılarına, eklem ağrılarına, kramplara, gerilimde, kaşıntılı derilerde ve enerjik olmada kullanılır. Cilt için ve boyun için masaj tarzında uygulanmaktadır. Kullanılmadan önce dilüe edilmelidir. Hamilelikte kullanılmaz.

Uygun Karışımları

Bergamot Limon Lavanta Biberiye.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:32   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Akasya




Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatanı Kuzey Amerika'dır. Ülkemizde de çok yetişen, dikenli bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz ve sarı renkte, salkımlar halinde güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarına dikilir ve çiçeklerinden parfümeride kullanılan esans elde edilir.

Herbal Terapi

Sindirim sistemi rahatsızlıklarından karındaki gazın giderilmesinde, ishalde, derideki iltihaplarda kullanılan akasyanın kabuklarından günümüzde deri sanayinde yararlanılmaktadır.

Aromaterapi

Akasya çiçeği aromatik yağı, bal tadında, yeşil çiçek kokusunda ve vücutta gevşemeyi sağlayan, sakinleştirici, yatıştırıcı, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin edici keyif veren bir ürün olduğu için melankolide ve depresyonda, ruhsal sıkıntılarda, aşırı hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatsızlıklarda kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Bütün cilt rahatsızlıklarında, antiseptik ve tonik olarak kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılmaktadır. Banyoda sıcak suya konularak cilt için kullanılır. Boyun ağrılarında ve omuz ağrılarında masaj olarak kullanılmaktadır. Birkaç damla sıcak suya damlatılarak radyatöre konulursa odanın havasının temizlenmesi sağlanır. Akasya yağı dilüe edilmeden kullanılmamalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:32   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ardıç




Latincesi Juniperus communis olup, Kuzey Yarımküre'de yaygın olarak bulunmaktadır. Ülkemizde Trakya bölgesinde yetişen, çalı tarzında küçük bir ağaçtır. Meyveleri mavimsi siyah renkte olup, idrar söktürücü olarak ve alkollü içkilerin hazırlanmasında kullanılır. Terkibinde esans, şeker ve reçi-nemsi maddeler vardır.

Herbal Terapi

Dolaşım sisteminde kan dolaşımım artırıcı etkisi vardır, hemoroidde kullanılır. Sindirim sistemi hastalıklarından diş ağrılarında, karındaki kolit tarzındaki ağrılarda, karındaki gaz şikayetlerinde, hazımsızlıkta etkilidir. İdrar yolları hastalıklarından sistitte, idrar söktürücü olarak, işeme zorlanmalarında, idrar yolları taşlarında ve kadın hastalıklarından vajinal akıntılarda, ağrılı adetlerde, adet kanamalarındaki yetersizlikte kullanılır. Romatizmal hastalıklarda ağrıyı kesmek için, psikolojik rahatsızlıklardan ruhsal sıkıntıda, uykusuzlukta, streste kullanılır.

Aromaterapi

Ardıç yağı, çam kokusunda olup tadı biber acısındadır. İdrar söktürücü, antiseptik, kaslarda gevşeme sağlayıcı etkisi olup iyi bir ağrı kesicidir. Aromaterapi olarak adet problemlerinin giderilmesinde, idrar zorlamalarında, kramplarda ve yavaş olan dolaşım bozukluklarında, streste kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Yağlı ciltlerde iyi bir toniktir. Akne tedavisinde ve selülit tedavisinde kullanılır.

Kullanım Şekli

Ardıç aromatik yağı masaj tarzında, banyoda, solunum, kompres ve lapa tarzında uygulanır. Romatizmal hastalıklarda ardıç yağı dilüe edildikten sonra masaj tarzında eklemlere uygulanır. Bütün adet şikayetlerinde, masaj tarzında uygulama önerilir. Banyoya konulan birkaç damla ardıç yağı gevşemeyi sağlar. Odaların temizlenmesinde antiseptik özelliği olduğu için mikropları öldürmek için kullanılır. Ardıç yağı dilüe edilmeden kullanılmaz, hamilelikte kullanımı sakıncalıdır.

Uygun Karışımları

Benzoin Selvi Lavanta Santal esansı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:32   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bergamot




Latince ismi Citrus Aurantum Bergamia'dır. Bergamot Yağı olgunlaşmış ekşi turunç kabuğundan elde edilmektedir. Yapısında %35-45 linalil asetat vardır. Yeşilimtırak veya sarı yeşil renkte, acı lezzette, hoş kokulu bir yağdır. Meyve ülkemizde ve Akdeniz ülkelerinde örneğin İtalya, Sicilya ve Afrika da yetişmektedir. Portakalla limon arasında bir meyvedir. Kış aylarında yetişmektedir.

Herbal Terapi

Kuvvetli bir antiseptik etkiye sahiptir. Ağrı kesici etkisinden dolayı herpes adını verdiğimiz uçukta kullanılmaktadır. Vaginal kaşıntılarda banyoya konularak kullanılması tavsiye edilir. Bitkinin yaprakları çay tarzında kullanılır.

Aromaterapi

Sindirim sistemi hastalıklarından, kolik tarzındaki karın ağrılarında, bağırsaklardaki gaz şikayetlerinde, hazımsızlıkta, mide ağrılarının tedavisinde kullanılır. İdrar yollan hastalıklarından sistit adını verdiğimiz idrar yollan iltihabında ve ağrılı idrar edenlerde kullanılır. Baş ağrılarında, tonsilitte, farenjitte, baştaki kokuları yok etmekte kullanılır. Psikolojik rahatsızlıklardan anksiyete ve insomnia adını verdiğimiz uykusuzlukta, irribilitede etkilidir. Solunum sisteminde bronşitte özellikle limon yağı ile birlikte kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yağlı ciltte, seborede, ciltteki yaralarda, egzama-h ciltlerde kullanılır. Cildi gerici ve nemlendirici etkisinin yanında antiseptik etkisi mevcuttur. İyi bir deodoranttır. Evlerde mikropları öldürmek için kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda ve inhalasyon tarzında kullanılır. Çok güzel kokusu olmasından dolayı sıcak suda buharı solunum yolu ile kullanılır. Taze bir canlılık verir. Masaj olarak kullanımda cildi gerdiği gözlenmektedir.

Kullanımda dikkat edilecek husus, bergamot yağının güneş ışığında deriyi tahriş etme özelliği mevcuttur. Onun için güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Evde kullanımda dilüe edilmelidir. Dilüe etmek için miktara bergamot yağı kadar alkol ilave edilmelidir.

Uygun Karışımları

Selvi Yasemin Lavanta Neroli.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:33   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Biberiye




Latincesi Rosmarinus Officinalis olup, Akdeniz bölgesinde ve ülkemizde yetişen bir bitkidir. Genellikle bahçelere çit yapmak maksadı ile kullanılır. Aromatik yağ tıpta kullanılan bir maddedir. Yağın tahriş edici bir özelliği vardır. Romatizmal ilaçların terkibine girer. Yaprakları baharat olarak kullanılır.

Herbal Terapi

Kan dolaşımı rahatsızlıklarından düşük tansiyonda, lemfatik dolaşım bozukluğuna bağlı ödemlerde ve zayıf dolaşımlarda, sindirim sistemi rahatsızlıklarından karın ağrısında, kabızlıkta, karındaki gazda, safra kesesi taşlarında, ishalde, karaciğer rahatsızlıklarında ve gastrit şikayetlerinde kullanılır. Baş ağrısında, soğuk algınlıklarında, migrende, ve unutkanlıklarda, kadın hastalıklarında, ağrılı adetlerde, akıntılarda, erken adet kesilmelerinde, idrar söktürücü olarak ve idrar edememe durumunda kullanılan biberiye, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, dikkat dağılımında, sinir hastalıklarından, felçte kullanılmaktadır. Romatizmal hastalıklarında, eklem ağrılarında, boyun ağrılarında kullanılır. Solunum sistemi hastalıklarında, astımda, öksürükte ve kronik bronşitte kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Yeşil bir ağacı andıran nane kokusundadır. Antiseptik ve uyarıcı etkisi olan biberiye aromatik yağı kanı durdurucu ve dinçlik verici bir etkiye sahip olup aynı zamanda iyi bir antiseptiktir. Aromatik yağ baş ağrılarında, akciğer hastalıklarında, dolaşım bozukluklarında ve idrar zorlanmalarında kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Saç dökülmesinde, saçlardaki kepeklerde, ciltteki kepeklenmelerde, selülitte ve ciltteki dolaşım bozukluklarında, cildin yenilenmesinde ve iltihaplanmalarda kullanılır.

Kullanım Şekli

Biberiye aromatik yağı masaj tarzında, banyoda ve buğu tarzında uygulanmaktadır. Baş ağrılarında, kas ağrılarında, vücudu ısıtmak amacıyla masaj tarzında uygulanır. Mental ve fiziksel yorgunluklarda, öksürükte, öteki solunum problemlerinde buğu tarzında uygulanır. Biberiye aromatik yağı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelikte ve epilepside kullanılmaz.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:33   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Binyaprak




Latincesi Achillea Millefolium olup Avrupa'da yetişen ülkemizde yabani olarak bulunan pembemsi bitkidir. Bitkinin çiçeksi çiçeklerinden aromatik yağ elde edilir. Karın ağrısı giderici ve iltihap tedavi edici özelliği vardır. Tıpta yara tedavisinde kullanılır.

Herbal Terapi

Binyaprak çiçeği uzun yıllardır enfeksiyonların tedavisinde, ateşte ve sindirim sistemi şikayetlerinde kullanılmaktadır. Yunan mitolojisinde Achilles topuğundan yaralandığı zaman binyaprak çiçeğini kullanmıştır. Günümüzde ağız iltihaplarında kullanımı tercih edilir.

Aromaterapi

Binyaprak çiçeği aromatik yağı, yosunumsu, taze ve kâfur kokusundadır. İltihap giderici, antiseptik, kan kesici, ruhsal rahatlık verici ve derin bir gevşeme yapıcı özelliği vardır. Sinirsel rahatsızlıklarda, düşük tansiyonlarda kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yağlı ciltlerde, saçların kuvvetlendirilmesinde yüz için tonik ve yumuşatıcı olarak kullanılır.

Kullanım Şekli

Binyaprak aromatik yağı masaj tarzında banyoda ve buğu tarzında kullanılır. Kaslarda gevşeme ve uykusuzlukta masaj tarzında, asabi hipertansiyonda, cilt için banyoda kullanılmaktadır. Dilüe edilmeden kullanılmaz. Hamilelikte kullanılması sakıncalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:33   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çam




Latincesi Pinus Palustris olup kışın yaprak dökmeyen iğnemsi yapraklı ağaçlardır. Ülkemizde 90 kadar türü vardır.

Herbal Terapi

Sindirim sistemi rahatsızlıklarından safra kesesi taşları ve ishallerde, idrar yolları iltihaplarında, psikolojik yorgunluklarda, solunum sistemi rahatsızlıklarından sinüzitte bütün solunum sistemi iltihabı enfeksiyonlarında, astımda ve bronşitte kullanılır.

Aromaterapi

Çam aromatik yağı çok sert, koyu yapıda, kâfur kokusundadır. Antiseptik etkisi mevcuttur. Bütün viral enfeksiyonlarda, öksürükte ve soğuk algınlıklarında kaslardaki ağrılarda ve romatizmal hastalıklarda etkilidir.

Kozmetikte Kullanım

Ölü hücrelerin temizlenmesinde, terlemede, tonik olarak kullanılır.

Kullanım Şekli

Masaj tarzında, banyoda, buğu şeklinde, lapa tarzında uygulanır. Göğüs ağrılarında ve soğuk algınlıklarında masaj tarzında uygulanır. Kanı hızlandırıcı ve kaslardaki ağrıları giderici etkisinden ve ayaklardaki terlemeyi gidermek için bir kaç damla sıcak suya konulur. Uzun süreli kullanımlarda dilüe edilerek kullanılmalıdır.

Uygun Karışımları

Lavanta Biberiye.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:34   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çayağacı




Latincesi Melaleuca Alternifolia olup menekşe renginde çiçekleri vardır. Aromatik yağ yapraklarından elde edilir ve her ne kadar bildiğimiz çay tadına benzemese de çayağacı olarak adlandırılmıştır.

Herbal Terapi

Sindirim sistemi rahatsızlıklarından hazımsızlıkta, ishalde ve karın ağrılarında, üşütmede, ağız temizliği için gargara olarak ve faranjitte, solunum sistemi rahatsızlıklarından, bronşitte kullanılır.

Aromaterapi

Çayağacı aromatik yağı acı, baharat ve ilaç kokusundadır. Tahriş edici etkisi olmayan, bakteri, mantar ve virüs öldürücü çok güçlü etkiye sahip bir üründür. Mantar ve böcek sokmalarında kullanılır.

Kozmetikte Kullanım

Aknede, yanıklarda ve ciltteki kırışıklarda kullanılır.

Kullanım Şekli

Aromatik yağ, masaj tarzında, banyoda, buğu ve lapa tarzında uygulanmaktadır. Dilüe edilmeden kullanılmamalıdır.

Uygun Karışımları

Papatya Limon Mirra.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Aralık 2005, 23:34   #10
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dağ Selvisi




Dağ selvisi ağacı aromatik yağının Latincesi Cetrus Atlantica'dır. Selvi ağacının kozalaklarından elde edilir. Mumya yapımında kullanılmaktadır. Bugün Lübnan ve Fas'ta yetişmektedir.

Herbal Terapi

Romatizma! hastalıklarda, antiinfalamatur olarak el ve ayak parmaklarındaki üşümelerde kullanılır. Antiseptik özelliği mevcuttur. İdrar yollarında ödem çözücü yani diüretik etkisi mevcuttur. Sistitteki ağrılı işemelerde kullanılır. Akciğer hastalıklarında, farenjitte, bronşitte, öksürükte kullanılmaktadır.

Aromaterapi

Dağ selvisi aromatik yağı, ağaç kokusundadır. Bütün stres tiplerinde kullanılmaktadır.

Kozmetikte Kullanım

Aromatik yağın kuru cilt üzerine etkisi mevcuttur. Mantar enfeksiyonlarına karşı kullanılır. Kepek ve ekzamada kullanılır. Vitiligo adını verdiğimiz ala tedavisinde, seborede, yağlı ciltlerde, saçların beslenmesinde, derideki irritasyonlarda, Selülit tedavisinde ve vücuttaki su tutulmasında etkilidir.

Kullanım Şekli

Masaj ve banyoda uygulanmaktadır. Doğrudan uygulanır. Kuru ciltlerde birkaç damla nemlendirici kremle masaj tarzında kullanılır. Yağlı ciltlerde kaynar suya birkaç damla konulduktan sonra başa havlu konularak yüze buhar tarzında uygulanır. Selülit tedavisinde masaj yapılarak doğrudan uygulanmaktadır. Kullanılmadan önce dilüe edilmelidir. Omuzlara uygulama masaj tarzındadır. İrite edici özelliğinden dolayı mukoza membranada kullanılmaz. Koyu cam şişelerde saklanmalıdır. Hamilelikte uygulanmaz.

Uygun Karışımları

Bergamot Selvi Yasemin Ardıç Neroli Biberiye.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aromaterapi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aromaterapi Sır Kurs Eğitimleri 0 27 Aralık 2019 00:13
Uçucu Aromaterapi Yağları YaRen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 25 Haziran 2019 10:39
Çok yönlü tedavi aromaterapi Ecrin Alternatif Tıp 0 21 Ekim 2014 20:34
Saçlar İçin Aromaterapi Ein Ah Kadınlar 0 04 Ekim 2010 16:24
burÇLar ve AroMaTeraPi konTes Burçlar, Fallar ve Kehanetler 3 08 Ağustos 2009 04:41