IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Şubat 2020, 20:14   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tip 2 Diyabet Tedavi Rehberi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Potansiyel Komplikasyonlar
Diyabeti olan yaşça büyük kişilerde, komplikasyon riski diyabet hastalığı olan gençlerle aynıdır. Ancak, kalp damar hastalıklarının riski diyabet hastalığını ne zamandır yaşadığınıza bağlı olarak artar. Yaşlı kişilerde bunama, depresyon, idrar kaçırma, düşme ve kronik ağrı gibi diğer durumların görülme olasılığı da daha yüksektir. Kontrol altına alınmayan diyabet ve neden olduğu komplikasyonlar yaşlanma sürecini hızlandırabilir. Göz hastalıkları, görüşteki bozuklukları daha kötü hale getirebilir. Diyabetik nöropati, artriti kötüleştirebilir ve diyabetik böbrek hastalıkları, böbrek fonksiyonlarını azaltabilir.

Yaşça büyük yetişkinlerde diyabetin neden olduğu en büyük tehlikelerden biri de hipoglisemi ya da kan şekerinin düşüklüğüdür. Hipogliseminin görülme olasılığı yaşla ve kan şekerini kontrol etmek için ilaç kullanılmasıyla birlikte artar. Yaşlı kişiler birden çok ilaç kullanabilirler. Bu durum, diyabet tedavisiyle etkileşime girerek hipoglisemiye neden olabilir. Bu kişilerin iştahları da azalabilir ve bunun sonucunda kan şekeri seviyesi de azalır.

Kan şekeri düşüklüğünün belirtilerinin tanımlanması her zaman kolay olmayabilir.

KAN ŞEKERİ DÜŞÜKLÜĞÜNÜN ERKEN BELİRTİLERİ ARASINDA ŞUNLAR BULUNUR:
  • Terleme
  • Baş dönmesi
  • Görüşte bulanıklık
  • Açlık
  • Baş ağrıları
  • Titreme
  • Açık bir şekilde düşünememe

Dipnot Mesajı: Yaşı ilerleyen yetişkinlerde kişiye özel glikoz aralıkları olduğunu vurgulamaktadır. Sizin için en uygun aralığı öğrenmek için doktorunuzla konuşun.
Amerikan Diyabet Derneği


Hayat Tarzında Yapılabilecek Değişikler
Diyabetin kontrol altına alınmasıyla ilgili zorluklara rağmen günümüzde tip 2 diyabeti olan yaşlı kişiler herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlıklı bir hayata sahip olabilirler.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Egzersiz yapmak, diyabetin etkilerini zamanla azaltmak için en önemli stratejidir. Diyabeti olan olmayan herkeste hareketsizliğin sonucunda yaşlanmanın etkileri erkenden görülebilir. Yeterli bir şekilde kullanılmayan kaslar zayıflayarak günlük hareketlerin daha zor gerçekleştirilmesine neden olabilir.

YENİ BİR EGZERSİZ RUTİNİNE BAŞLAMAK İÇİN BU ÖNERİLERDEN FAYDALANABİLİRSİNİZ:
  • ⇒Yürümeye başlayın. Aerobik egzersizler yapmanız tansiyonunuzu ve kan şekeri seviyenizi düşürür. Zamanla, kalp damar hastalıkları riskiniz azalır. Yürümek zor geliyorsa egzersiz bisikleti kullanabilirsiniz, yüzebilirsiniz ya da kalp hızınızı artırmak için uzuvlarınızı hareket ettirebilirsiniz.
  • ⇒Güç antrenmanları yapın. Kas kütlesini artırmanız glikoz metabolizmasını düzenleyip, kan şekerini kontrol altına alır. Böylece yaşlandıkça kaslarınızı koruyabilirsiniz.
  • ⇒Yoga ya da Tai Chi yapın. Bu egzersiz türleri, esnekliği ve dengeyi sağlar, stresi azaltır, duygu durumunuzu düzenler.
    Egzersiz yapmanın yanı sıra, dengeli beslenmek de diyabet hastaları için önemlidir. Bunun için öğünlerinizi düzenli bir şekilde yemeli, yüksek lifli besinleri beslenme düzeninize eklemeli ve işlenmiş yiyecekleri daha az tüketmelisiniz. Öğün atlamamalı ve öğünlerinizi ilaçlarınızın en iyi etki saatlere göre ayarlamalısınız.

İlaçlarınızı reçete edildiği şekilde kullanmanız da çok önemlidir. ilaçlarınızı nasıl kullanmanız gerektiğini doktorunuza ya da eczacınıza danışabilirsiniz. Sonrasında ise ilaçlarınızı belirtildiği gibi kullanın.

Yeterli uyku almanız da sağlığınızı koruyacaktır. Araştırmalar, uyku eksikliğinin insülin direncine neden olduğunu ortaya koymaktadır. Bu durum ise kan şekerinin kontrol edilmesini daha da güçleştirir.

Son olarak, düzenli olarak muayene olun ve doktorunuzla diyabetle ilgili endişelerinizi paylaşarak hastalığınızı nasıl kontrol altında tutacağınızı öğrenin. Ufak komplikasyonlar, düzgün bakım sağlanmadığında büyüyebilir.


Kaynak: Healthline


__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
diyabet, tip 2 diyabet, şeker hastalığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rohan Online Rehberi - Yarım Elf Class Rehberi - Ranger Yapı KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:54
Rohan Çevrimiçi Rehberi - Dhan Sınıf Rehberi - Avenger Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:51
Rohan Online Rehberi - Dekan Sınıf Rehberi - Dragon Fighter HP Bombacı Oluştur KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 16:49
Rohan Online Rehberi - Guild Rehberi KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 15:57
Rohan Online Rehberi - Dark Elf Sınıf Rehberi KarakıZ Online Oyunlar 0 06 Ocak 2012 13:54