IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ekim 2018, 21:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Soğanın bilinmeyen kullanım alanları




Quarcetin açısından en zengin besinlerden olan soğanın, sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. M. Emin Dinççağ, "Her mutfakta bulunması zorunlu olan soğanın birçok türü vardır'' dedi ve soğanın faydalarından bahsetti.

En makbülü çiğ olarak tüketilmesi gereken ‘’kırmızı soğan’’

En makbulü genelde çiğ yenen kırmızı soğandır. Kırmızı soğanda "flavanol" maddesi bulunur. Dolama hastalığına, sıcak külde közlenmiş kuru soğanın zarını çıkarıp sarmak sancıyı alır ve dolamayı iyileştirir.


Baş ağrısına 1 baş soğan

Baş ağrısına, bir baş soğan ince kıyılarak haşlanır ve haşlanmış soğan, bir tülbent arasında alına bağlanırsa, ağrıyı dindirir. Şeker hastalığında, bol soğan yemek çok şifalıdır. Kalp krizi riskini azaltmak için içerisinde flavanol maddesi bulunan kırmızı soğandan her yemekte çiğ olarak biraz yemekte fayda vardır.

Bağışıklık güçlendirici

Soğan, bünyesinde birçok bitkisel iyileştirici barındırır ve bu iyileştiriciler bağışıklık sistemi üzerinde doğal olarak olumlu etki sağlarlar. Bu etkilere vücutta bulunan C vitamininin daha efektif kullanılması da dahildir. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudun hastalık ve enfeksiyonla mücadele gücünü artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Antienflamatuar özellikler

Bir parça soğan, bedeni enfeksiyonlardan koruyacak vitamin ve mineraller içerir. Vücuttaki enfeksiyon oranı azaldığında iltihap oranı da otomatik olarak düşer. Soğanın atrit, eklem ağrısı ve iltihaptan müzdarip kimselere iyi gelmesinin nedeni de budur

Öksürüğü keser

Göğüste biriken mukus tıkanıklığa ve öksürüğe neden olabilmektedir. Göğüs tıkanıklığını ve öksürüğü giderici olarak kullanılan en yaygın alternatif tıp yöntemleri arasında soğan bulunmaktadır.

Bunun için doğranmış soğanı buharda bir iki dakika pişirdikten sonra bir bezin içine koyun ağzını kapatın. Sızıntı olmamasına dikkat edin. Göğüs veya ağrıyan bölgeye uygulanabilecek sıcaklığa geldiğinde uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

Kanser önleme

Soğanda kuersetin başta olmak üzere bol miktarda flavanoid bulunur. Bu madde bozuk DNA ile savaşma ve tümor oluşumunu önleme özellikleri ile bilinmektedir. Çalışmalara kuersetin oranları yüksek olan kimselerin kalın bağırsak ve yumurtalık kanserine yakalanma şansının daha düşük olduğunu göstermektedir.

ALINTI

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
faydalari, sogan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PCR kullanım alanları PySSyCaT Biyoloji 0 19 Ekim 2014 10:22
Gümüşün Kullanım Alanları Violent Genel Coğrafya 0 12 Şubat 2014 19:55
Elektroforez Kullanım Alanları Violent Kimya 0 27 Kasım 2013 20:22
Kayaçların Kullanım Alanları Liaaa Genel Coğrafya 0 03 Mayıs 2012 00:38
Bilgisayarın Kullanım Alanları YapraK Ödev ve Tezler 0 16 Mart 2010 18:13