29 Ağustos 2018, 19:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sağlık Bakanlığından "şarbon" açıklaması Sağlık Bakanlığınca, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir çiftlikte görülen şarbon hastalığıyla ilgili, halk sağlığı açısından bir tehdit bulunmadığı, konuya ilişkin Bakanlık ve kamu kurumlarının koordineli çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sağlık Bakanlığınca, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir çiftlikte görülen şarbon hastalığıyla ilgili, halk sağlığı açısından bir tehdit bulunmadığı, konuya ilişkin Bakanlık ve kamu kurumlarının koordineli çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın Gölbaşı İlçesinde, Et ve Süt Kurumu tarafından ithal edilen büyükbaş hayvanların bir kısmında şarbon görülmesinin ardından çiftliğin karantinaya alınması üzerine, Bakanlık ekiplerince saha araştırması başlatıldığı belirtildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. "ŞARBON HASTALIĞI İLE İLGİLİ GEREKLİ BÜTÜN TEDBİRLER ALINMIŞTIR." Yapılan incelemelerde, çiftlikte bulunan hiçbir hayvanın gerek kurbanlık olarak gerekse kasap, market satışı amacıyla satışının veya dağıtımının yapılmadığı, bu hayvanlara ait etlerin tüketime sunulmadığının tespit edildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Gölbaşı ilçesinde görülen şarbon hastalığı ile ilgili gerekli bütün tedbirler alınmıştır. Çiftlikte çalışan ve temas şüphesi olan kişilerden klinik örnekler alınarak incelenmiş, olası enfeksiyon riskine karşı gözlem ve koruyucu tedavi uygulaması devam etmektedir. Halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit bulunmamaktadır. Konuya ilişkin, ilgili Bakanlık ve kamu kurumları ile koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir." HASTALIKTAN KORUNMAK İÇİN... Şarbonun özellikle sığır, koyun, keçi, deve gibi ot yiyen hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik bir enfeksiyon olduğuna değinilerek, "Bildirimi zorunlu hastalıklar arasında yer almaktadır. İnsanlara bulaşması, hasta hayvanların kesilmesi veya ölmüş hayvanların derilerinin yüzülmesi sırasında, solunum yolu ve enfekte etlerin çiğ tüketilmesi halinde sindirim yoluyla gerçekleşmektedir. Hastalıktan korunmak için, şarbonlu olduğundan şüphelenilen veya şarbondan ölen hayvanlar asla kesilmemeli, derileri yüzülmemeli ve etlerinin tüketilmemesi gerekmektedir." açıklamasında bulunuldu.
__________________ Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır. | |
|
Etiketler |
hastalık, şarbon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sağlık Bakanlığından "Çat-Pat" Uyarısı | System | Sağlık Köşesi | 0 | 17 Kasım 2011 03:25 |