21 Nisan 2018, 02:18 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Onkologların Asla Yemediği 8 Besin Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kansere yol açabilecek besinlerle ilgili her gün farklı bir öğüt alıyoruz. Ama bunca bilgi kirliliği içinde kimini önemsemiyoruz, çoğunu da unutuyoruz. Reader’s Digest bu yiyeceklerden hangisinin gerçekten risk taşıdığını konunun uzmanlarına sormuş. İşte cevaplar: 1. İşlenmiş etler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre işlenmiş etler, kanser riski söz konusu olduğunda sigara içmekle neredeyse aynı oranda risk taşıyor. Örgütün kesinlikle yenmemeli listesindekilere baktığımızda, sosis, domuz eti ve salam gibi kolon kanseri riskini arttıran işlenmiş etler yer alıyor. Her gün 50 gram işlenmiş et yemek (bu günde 2 dilim salama karşılık geliyor) kolon kanserine yakalanma riskini %18 oranında arttırıyor. Sorun sadece etin kendisinden kaynaklanmıyor, asıl mesele etin işlenme şekliyle ilgili. Tütsüleme, kurutma, tuzlama veya eklenen katkı maddeleri çok zararlı. 2. Mikrodalga fırında patlamış mısır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mikrodalgada yapılan patlamış mısır, suni yağ ile doludur. Pişerken içinde oluşan dumanı akciğer kanserine sebep olan toksik bir bileşen (diasetil) içerir. Bir yağ bombası olarak da bilinen diasetil, patlamış mısıra yağlı tadını ve aromasını veren maddedir. 3. Çiftlik somonu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuşkusuz çiftlik somonu, doğal ortamında avlanan somondan daha ucuz ancak kansere sebep olan birtakım atıkları içeriyor. Bu sebeple deniz somonu tercih edin ve onu kalp dostu zeytin yağ ile fırında pişirin. Sağlıklı yağlar olarak bilinen omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan somonu beslenme listenize mutlaka ekleyin. 4. Kömürleşmiş etler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Çok yüksek derece ateşte ve kızgın yağ içerisinde pişirilen etler, kansere sebebiyet veren heterosiklik aromatik aminler ve kanserojen olan polisiklik aromatik hidrokarbonlar içerir. Bazı uzmanlar, kırmızı etten tamamen uzak durmamızı, sadece protein içeren bitkisel gıdaları ve balık tüketmemiz gerektiğini söylüyor. Dünya Sağlık Örgütü işlenmemiş kırmızı etin de kansere yol açabileceğini doğruluyor. Uzmanlar, “Az oranda kırmızı et yiyin, yerken de çok dikkatli bir şekilde pişirin” uyarısında bulunuyor. 5. Yapay tatlandırıcılar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Uzmanlar yapay tatlandırıcıları, taşıdıkları potansiyel kanser riskinden ötürü evde bulundurmamamız gerektiğinin altını çiziyor. Araştırmalar pek çok yapay tatlandırıcının içinde bulunan birtakım maddelerin üzerindeki çalışmaların halen devam ettiğini, bulgular netleşene kadar daha doğal olanı kullanmanın doğru olduğunu belirtiyorlar. 6. Aşırı alkol tüketimi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Araştırmalar gösteriyor ki, yüksek oranda alkol tüketimi kanser riskini arttırıyor. Alkol tüketimi ile akciğer, meme ve kolon kanserlerinin ortaya çıkması arasında önemli bağlantılar var. Pek çok çalışma alkol tüketimi ile pankreas, yumurtalık, prostat, mide, rahim, mesane ve rahim kanserleri ile arasında ayrıca bir ilişki olduğunu gösteriyor. 7. Trans yağlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Katı yağların içine sıvı yağ koyarak hidrojenasyon denilen bir işlemle oluşturulan trans yağlar, gıdanın raf ömrünü uzatma özelliğine sahip olduğu için sıkça kullanılıyor. Bisküvilerden margarinlere, şekerlemelerden salata soslarına kadar pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Ama sağlığınız için trans yağ içeren tüm yiyeceklerden uzak durmanız gerekiyor. Hem kanser riski taşıyorlar hem de çok hızlı kilo almaya sebep oluyorlar. 8. Bagel ve simitler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bagel ve simitler, oldukça lezzetli ancak kan şekerinizi artıran beyaz gıdalar arasında yer alıyor. Yüksek glisemik indeksli gıdalar tüketmek (ki bunlar kan şekerini aniden çıkaran gıdalardır) akciğer kanser riskini arttırma riskini taşıyor. Beyaz ekmek, simit, mısır gevreği ve patlamış mısır gibi gıdalar yerine düşük glisemik indeksli esmer pirinç, tam tahıllı ekmek ve yulaf ezmesi gibi gıdalar tercih edin.
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
onkolog, onkologlarneyer, uzakdurulmasıgerekenbesinler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Besin Zinciri Ve Besin Ağı Nedir - Besin Zinciri Ve Besin Ağı | PySSyCaT | Vitaminler | 0 | 25 Ocak 2015 14:47 |
Besin Ağı | PySSyCaT | Çevre Terimleri Sözlüğü | 0 | 25 Eylül 2014 22:37 |
Hamburger yemediği için işten atıldı ama... | Kalemzede | Esrarengiz Olaylar | 0 | 26 Mart 2012 07:27 |