20 Şubat 2018, 13:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuruyemiş kalp krizinden koruyor Gıda mühendisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre kuruyemiş tüketiminin kalp damar hastalıkları riskini %25 oranında azalttığının belirlendiğini kaydetti. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuruyemişlerin oldukça faydalı besinler içerdiğini ve yapılan akademik çalışmaların, belirli oranda kuruyemiş tüketmenin kalp, damar ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkilerinin kanıtlandığını kaydeden Gıda Mühendisi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], “Harvard Üniversitesi tarafından 32 yıl boyunca sürdürülen çalışmanın sonuçları açıklandı. Bu açıklamaya göre, kuruyemiş tüketimi kalp damar hastalıkları riskini yaklaşık yüzde 25 oranında azaltıyor. Uzmanlar kuruyemişteki yararlı yağlar kalp damar yollarını açtığı için haftada iki kere fındık, ceviz, badem, kaju, antepfıstığı ve yerfıstığı tüketilmesini öneriyor” dedi. “Omega deposu gibi” [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın saymakla bitmediğini belirten Gıda Mühendisi Orhan, “İçerdiği Omega 3 nedeniyle kalp ve damar dostu bir besin olarak bilinen fındık ve badem, kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önlerken tansiyonu düşürmeye yardımcı oluyor, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltıyor. Fındıkta Omega 3’ün yanı sıra,B5, B9 ve bor bulunuyor. B6 vitamini kaynağı olan ceviz ise, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve damar sertliğini önlemede önemli bir görev üstleniyor. Kaju, içerdiği potasyum nedeniyle tansiyon düşürücü özelliğe sahip olmasının yanı sıra, sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Vücudu hastalıklardan koruyan, şeker hastalığının gelişimini engelleyen ve antioksidan olarak nitelenen selenyum da içeren kajunun demir ve D vitamini açısından da zengin olduğu biliniyor. İçeriğindeki B1 vitamini ile kan şekerinin yakılmasını, B3 vitaminiyle de kolesterolün düşmesini sağlayan yer fıstığı, lezzetinin yanı sıra, zihin açıcı özelliği ile biliniyor” diyerek kuruyemişin sadece keyif ve ağız tadı için değil sağlık için de tüketilmesi gerektiğini ifade etti. alıntı | |
|
Etiketler |
kalp krizi, kalp krizinden korunmanın yollari, kuruyemişler, omega3 |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Genelevde kalp krizinden öldü | Seth | Haber Arşivi | 3 | 06 Temmuz 2015 01:55 |
14 yaşında kalp krizinden öldü | Desmont | Haber Arşivi | 0 | 08 Aralık 2014 19:36 |
20 Yaşında Kalp Krizinden Öldü. | Düş | Haber Arşivi | 0 | 28 Mart 2013 16:19 |
14 yaşında kalp krizinden öldü | Metin | Haber Arşivi | 0 | 05 Aralık 2007 14:28 |