IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 22:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kış Ayları İçin Sağlıklı İçecekler




Kış Ayları İçin Sağlıklı İçecekler



Kışın içeceklerinden en favorileri salep ve bozadır. Salep ve boza haricinde bitki çayları da hem ısıtır hem de bizi hastalıklardan korur. Ihlamur, ada çayı en çok tercih edilenlerdir. Hem içimizi ısıtan hem de şifa veren bu içeceklerin bize yararları saymakla bitmez.


Ihlamur






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ihlamurun içinde uçucu yağ, tanen, C ve P vitamini, reçine ve enzimler bulunuyor. Ihlamurun yemek hazmını kolaylaştırıcı etkisi de vardır. Mide problemi olan kişiler 1 tatlı kaşığı bal ile tükettikleri takdirde mide hazmını kolaylaştıracak ve rahatlatacaktır. Ayrıca ıhlamur bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağladığı için kış aylarında karşılaştığımız nezle ve gribe karşı da etkilidir.



Salep





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Salebin müsilaj özelliği dokular üzerine yumuşatıcı etki yapar. Bir nevi dokunun üzerine katman oluşturuyor, koruyor ve rahatlık veriyor. Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Öksürük ve bronşiti tedavi ediyor. Tarçın ile tüketilen salep ayrıca tarçının kan şekeri dengesini sağladığı için tokluk verir ve tatlı isteğini azaltır. Özellikle şeker yerine tatlandırıcı ile tüketilen salep hem tatlı isteğini giderir hem de tok tutar, bu yüzden diyet yapanlara önerebiliriz.


Ada çayı




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Ada çayı kuvvetli bir antioksidandır. Antioksidan özeliği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, grip ve nezle gibi hastalıklara yakalanmamızı engeller. Ayrıca antioksidan özelliği ile kalp hastalıklarının engellenmesinde etkilidir. Yemek sonrası içildiğinde hazmı kolaylaştırır.


Boza





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Darı irmiği, su ve şekerden üretilen bozanın faydaları da oldukça fazla. Bünyesinde A ve B vitaminlerinin dört türü ile C ve E vitaminleri de bulunuyor. Mayalanması sırasında ürettiği laktik asit ise ender gıda maddelerinde bulunuyor ve bu değerli asit türünün hazmı kolaylaştırıcı etkisi var. Süt yapıcı özelliği nedeniyle emzikli kadınlara ve vitamin-enerji kaynağı olarak sporculara tavsiye edilir. İçeriğinde yağ yok fakat şeker olduğu için gün içinde 1 bardaktan fazla içilmesi önerilmiyor. İçindeki aktif mayalarla barsak florasını düzenler, probiyotik etki gösterir.


Siyah çay





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Son yıllarda çay konusunda uzmanlar birçok araştırma yaptılar. Bu araştırmalarda günde 1-6 fincan çay tüketimi 1 hafta sonunda plazma antioksidan kapasitesinin arttığı gözlenmiş. Çayın içerisinde bulunan polifenoller kuvvetli antioksidanlardır. Fakat faydası olduğu kadar fazla içilen çayın; endişe, kalp atışlarının hızlanması, demir emiliminin azalması gibi etkileri olduğu için günde 3-4 fincandan fazla içilmemesi önerilir.


Yeşil çay





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Siyah çayın kafein içeriği yeşil çaya göre daha yüksektir. Yeşil çayın polifenol içeriği siyah çaydan daha fazladır. Siyah çayın dehidratasyon ( vücuttan su atımı) etkisi vardır, yeşil çayın böyle bir etkisi yoktur. Ayrıca yeşil çayın antioksidan aktivitesi vardır. Yapılan araştırmalarda göğüs, pankreas, kolon, kanserleri üzerinde koruyucu etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Kardiyovasküler hastalıkların oluşum riskini azaltır ve damar tıkanıklığını engeller.


Kahve





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Kahvenin sınırlı içildiğinde faydaları var fakat fazla miktarda alındığında gün içinde yüksek kafeinin metabolizmaya zararları da vardır. Kahve antioksidan içerir. Bu da kansere yol açan hücrelerin çoğalmasını engeller. Kalp hastalıklarına karşı da koruyucudur. Kahve konsantrasyona yardımcı olur. Fakat kahvenin fazla tüketiminin olumsuz etkileri de vardır. Aşırı kahve tüketimi kalbin ritmini olumsuz yönde etkiliyor. Kahvenin içerdiği kafein fazla tüketildiğinde, kalpte ritim bozuklukları meydana gelebiliyor. Düzensiz kalp atışları kalp çarpıntısına ya da taşikardi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Yapılan çalışmalarda, yüksek miktarda kahve tüketiminin tansiyonu hızla yükselttiği görüldü. Kahve, ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olmasa da bu hastalıkların varlığında kötüleşmesini tetikliyor. Kahve, midenin asit salgılamasını uyarıyor. Bu yüzden kahve tüketimini günde 2-3 fincanla sınırlamalıyız.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla

Etiketler
ayları, kış, sağlıklı, İçecekler, ıçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Soğuk İçecekler Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Ekim 2012 18:50
Sağlıklı Sindirim İçin Kayısı Suyu İçin Liaaa Sağlık Köşesi 0 07 Ağustos 2012 13:32
Sağlıklı Kentler Sağlıklı Yaşlanma İçin Buluştu Cemalizim Haber Arşivi 0 16 Haziran 2012 07:10
Sağlıklı Kolestrol Seviyesi ve Sağlıklı Bir Kalp İçin... VaLerKa Sağlık Köşesi 0 05 Aralık 2007 23:49