IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2015, 22:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişeden Su İçmek Kırışıklık Nedeni




Şişeden Su İçmek Kırışıklık Nedeni
Su içerken yapılan hareketler özellikle dudak etrafında kalıcı çizgilere neden olduğundan şişeden su içme alışkanlığının bırakılması gerektiği belirtildi.


Yüzdeki kırışıklık oluşumunu yavaşlatmak ve daha genç görünmek için önerilerde bulunan Op. Dr. Ayşegül Sivri, "Yüz bölgemizde oluşan kırışıklıklar yaşlanma ile cildin elastikiyetini kaybetmesi sonucunda oluşmaktadır. Aynı zamanda alışkanlıklar da yaşlanmanın erken belirtilerine neden olmaktadır. Örneğin sürekli güneşe maruz kalmak ciltte güneş hasarı ve sonucunda yüzde derin çizgilere neden olmaktadır. Yüz bölgesinde tekrarlayan hareketler, örneğin sürekli güneşe kısık gözle bakmak, sigara içerken kullanılan dudak hareketi yüzde kalıcı çizgilerin oluşmasına neden olmaktadır. Son zamanlarda yapılan çalışmalar bir diğer yaşlanma ve kırışıklık nedeni olarak su şişelerini hedef göstermektedir" dedi.

Su içmeden önce bir daha düşünün

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Sivri, şişeden su içerek yapılan ve tekrarlayan hareketlerin özellikle dudak etrafında kalıcı çizgilere neden olduğunu belirterek, "Hastalarımıza çoğu zaman bol su içmeyi öneriyoruz. Tabii ki bu vücut için, cildiniz için ve sağlığınız için çok faydalı, fakat şişeden direk su içmek özellikle üst dudakta oluşan dik çizgilerin oluşumunu artırmaktadır. Şişeden su içme alışkanlığı terk edilmesi gereken bir alışkanlıktır. Suyumuzu şişe yerine bardaktan içmek dudak büzen hareketlerden kaçınmamızı sağlamaktadır. Maalesef istenmeyen mimik olan sigara içmek, şişeden su içmek ya da uzun süre güneş maruz kalma sonrası kırışıklıklarınız çoğu zaman oturmuştur ve kendiliğinden geriye dönüşü mümkün değildir" diye konuştu.

Botoks en etkili yöntem

Op. Dr. Ayşegül Sivri, bu evrede bir plastik cerrah ile tedavi seçenekleri için görüşülmesi gerektiğini önererek, "Tedavi seçenekleri arasında yüz germe ve kimyasal peeling dediğimiz derin soyma işlemi uzun dönemde kalıcı olarak daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Kırışıklıkları direk hyaluronik asit dolgu maddesi ile doldurulması ise size geçici fakat etkin bir yöntem olarak oldukça mutlu edecektir. Bu tedavi seçeneklerin dışında yine geçici ama çok etkili bir yöntem olan botoks tedavisi de bu kırışıklıkları yok etmekte ve oluşumunu engellemekte oldukça etkindir" dedi.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
kırışıklık, nedeni, su, İçmek, Şişeden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şişeden su içmek kırışıklık nedeni. Düş Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 04 Ocak 2015 17:58
Kırışıklık ve Tedavisi PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2014 22:24
Gebelikte Süt İçmek Sue Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Temmuz 2012 12:56
Kırışıklık Maskesi Liaaa Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 02 Mayıs 2012 18:59
Kırışıklık Avcısı Lady IF Ekstra 0 19 Nisan 2010 10:08