06 Haziran 2014, 20:50 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Isırgan Otu Çayı Isırgan otu yaprakları Mayıs-Temmuz ayları arasında toplanır. Yapraklar flavon, C vitamini, demir, mineral tuzlar, bitki asitleri, beta sitosterin ve amine (histamin) içerir. Yaprak çayı bir çok özelliğe sahiptir. En çok bilinen etkisi idrar söktürücü olmasıdır. Bu özelliğinin yanında muhteşem bir ödem attırıcı, kan yapıcı, kan temizleyici ve demir eksikliğini giderici etkiye sahiptir. Bu nedenle romatizma, gut, eklem sorunları, böbrek ve idrar yolları iltihabı, mide ve bağırsak ülseri, safrakesesi taşları, bitkinlik, demir eksikliği, tüm allerji tipleri, ergenlik sivilceleri ve egzama tedavileri için yapraklar kullanılır. Yaprak Çayı: 1 tatlı kaşığı ısırgan otu (kuru) 1 bardak su Hazırlanışı: Otları suda haşlayın (kaynatmıyoruz) ve demlenmesi için 5 dakika bekleyip süzün. Günde 3-4 bardak öğünler arası ılık-sıcak içilmelidir. Alerji tedavisi amaçlı kullanılan ısırgan otu çayı uzun süre boyunca tüketilebilir. alıntı | |
|
Etiketler |
Çayı, isırgan, otu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Isırgan Otu ve Saç Bakımı | Zen | Saç Modelleri ve Bakımı | 0 | 19 Mayıs 2013 16:19 |
Şiro Çayı - Şiro Çayı Coğrafik Özellikleri | Liaaa | Genel Coğrafya | 0 | 16 Temmuz 2012 16:56 |
Meles Çayı - Meles Çayı Coğrafik Özellikleri | Liaaa | Genel Coğrafya | 0 | 11 Temmuz 2012 19:11 |
Isırgan Yemeği | YapraK | Sebze Yemekleri | 1 | 28 Eylül 2009 22:13 |
Isırgan Püresi | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 25 Mart 2009 04:40 |