IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 14:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kanserin ilacı Karnabahar




Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, karnabaharın içeriğindeki özel bileşikler sayesinde kanseri önlemek adına oldukça faydalı bir sebze olduğunu belirterek binbir şifa içerdiğini kaydetti.

Besinlerin Sağlık için öneminin tartışılmaz olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, karnabaharın da besinlerin baş tacı olduğunu söyledi.

Kış sebzelerinden biri olan karnabaharın pişirilirken etrafa yayılan kokusu nedeniyle bazı kişilerin uzak kaldığı bir besin olduğunu belirten Enç, şöyle konuştu:

"Karnabahar pişirilirken kendine has olan bu kokunun sebebi içeriğinde bulunan kükürtlü bileşiklerdir. Ancak herkesin bilmesi gereken şu ki bu sebze sağlık deposudur. Karnabahar, vitamin ve Mineraller bakımından oldukça zengin bir besindir. İçeriğinde C,B1,B2 ve A vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini barındırır. Ayrıca Bakır, demir, manganez ve çinko kaynağıdır.

Karnabahar tüketilirken çoğunlukla beyaz kısmı (karın bölgesi) kullanılsa da aslında yaprakları da oldukça faydalıdır. E vitamini de yapraklarında bolca bulunmaktadır. Karnabahar, yoğun C vitamini ve manganez içeriğiyle güçlü bir antioksidandır.

Karnabahar, içeriğindeki özel bileşikler sayesinde kanseri önlemek adına oldukça faydalı bir sebzedir. Bu bileşikler kanserojen Maddelerini devre dışı bırakmada ve ortadan kaldırmada etkili olan enzimleri aktivite etmektedir. Yani kansere karşı koruyucudur.

Kalp hastalıkları riskini azaltıcı etkisi vardır. Besleyici olan bu sebze vücuda güç verir. İçeriğindeki vitamin ve Mineraller sayesinde yorgunluğa karşı birebirdir. Sinir sistemine iyi gelir ve sinirleri kuvvetlendirir. Enfeksiyonlara karşı etkin ve antibakteriyel özellikteki bu besin idrar yolları enfeksiyonlarında etkilidir.

Karnabahar mide ülserine karşı koruyucudur ve içeriğinde bulunan glukoraphanin adlı madde, mide yüzeyini koruyucu etki göstermektedir. Potasyumu sayesinde tansiyonu dengeler.

Beynin çalışmasını destek verir. Kolestrolü düşürür. Yüksek orandaki lifleri sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasında etkilidir. Kabızlığı giderir ve idrar söktürür.

Hem düşük kalorili hem bol lifli bir besin olmasından dolayı zayıflamaya yardımcı bir sebzedir. Karnabaharı az suda, çok fazla haşlamadan ya da buharda pişirmek besin öğelerinin kaybını önleyeceğinden daha sağlıklı bir tercihtir."

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ilacı, kanserin, karnabahar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Enginar kanserin yayılmasını önlüyor Violent Sağlık Köşesi 0 17 Nisan 2014 19:57
Kanserin teşhisi artık çok kolay Adrasteia Sağlık Köşesi 0 18 Ocak 2012 23:51
Kanserin Kökü Kazınacak mı System Sağlık Köşesi 0 29 Ekim 2011 12:08
Benler kanserin habercisi mi Collettivo Sağlık Köşesi 0 24 Ağustos 2008 13:31
İşte kanserin 7 belirtisi Angel Sağlık Köşesi 0 29 Temmuz 2008 13:20