01 Ocak 2014, 17:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Turpgiller kanserden koruyor Turpgiller familyası sebzelerin, kanser önleyici etkisi olduğu belirtildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Uslu, turpgiller familyası sebzelerin, içerdikleri kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal izotiyosiyanat maddesi adı verilen bitki kimyasalları dolayısıyla kanser önleyici etkisi bulunduğunu söyledi. Uslu, turpgiller familyasına ait sebzelerin başta akciğer, prostat, bağırsak ve göğüs kanseri olmak üzere neredeyse tüm kanser türlerine karşı hem koruma hem de ilaç gibi iyileştirme özelliği olduğunu belirtti. Uslu, lahana, karnabahar, brokoli, Brüksel lahanası, beyaz ya da kırmızı turp gibi sebzelerin kanserli hücreler üzerinde adeta kanser ilaçlarıyla aynı etkiyi gösterdiğini savundu. Turpgiller familyası sebzelerin kanser önleyici etkisinin, içerdikleri kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal izotiyosiyanat maddesi adı verilen bitki kimyasallarından kaynaklandığını ifade eden Uslu, "İzotiyosiyanatlar açısından en zengin diğer turpgiller lahana, kıvırcık, marul, brokoli ve özellikle karalahanadır. Bu maddenin bozulmaması için turpgillerin mümkün mertebe çiğ ve taze yenilmesi gerekiyor. Örneğin brokoli filizleri, olgun brokoliye göre 30 kat fazla izotiyosiyanat içermektedir" dedi. "İZOTİYOSİYANAT KİMYASALI EN FAZLA KAPARİ BİTKİSİNDE BULUNUYOR" Uslu, izotiyosiyanat adı verilen kimyasal maddenin sebzeler doğrandığında, çiğnendiğinde ve sindirildiğinde ortaya çıktığını anlatarak, şöyle devam etti: "İzotiyosiyanat kimyasalı en fazla kapari bitkisinde bulunuyor. Günümüzde marketlerde rahatlıkla turşusunu bulabildiğimiz kapari bitkisinde yüzde 40 metil izotiyosiyanat, yüzde 21 izopropil izotiyosiyanat ve yüzde 6 butil izotiyosiyanat mevcut. Kapari çok etkili kanser önleyici ve iyileştirici besindir." Avrupa ülkelerine tonlarca ihraç edilen kapari bitkisinin, Türk halkı tarafından neredeyse hiç tüketilmediğine dikkati çeken Uslu, "Belkide o ülkelere göre, ülkemizde daha fazla görülen kansere yakalanma oranına, yüksek miktarda sigara tüketiminin yanı sıra turpgiller ve özellikle kapari gibi kanser önleyici besin maddelerini çok fazla miktarda, çiğ ve pişirilmeden tüketmememiz neden olmaktadır" diye konuştu. | |
|
Etiketler |
kanserden, koruyor, turpgiller |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Anneanne Mutfağı Kanserden Koruyor | Liaaa | Sağlıklı Bakım Önerileri | 0 | 25 Nisan 2012 17:58 |
Bu Diyet Kanserden Koruyor | NihaL | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 28 Şubat 2012 17:13 |
Plasenta bebeği kanserden koruyor | System | Sağlık Köşesi | 0 | 03 Ekim 2011 12:22 |
Secde Etmek Kanserden Koruyor !!! | BaRoN | Genel İslami Konular | 0 | 29 Nisan 2009 22:04 |