IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şişman doktor tercih edilmiyor




Hastaların kilolu doktorlara güvenmedikleri kanıtlandı. Özellikle kilo sorunu olan hastalar, sağlıklı ve formda olan doktorları tercih ediyor. Obez hekimlerin tavsiyelerini dinlemiyorlar
Yale Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre; hastalar, kilolu veya obez doktorları küçümsüyor. Hastalar; normal kilodaki doktorların, fazla kilolu doktorlardan daha güvenilir olduğunu düşünüyor. Dr. Rebecca Puhl başkanlığında yürütülen çalışmaya; yüzde 57'si kadın, yüzde 43'ü erkek, toplam 358 gönüllü katıldı. Online anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada; katılımcılara doktorlarına güvenmelerinde etkili olan faktörler soruldu. Araştırmada, katılımcıların en çok doktorun kilosuna önem verdiği belirlendi. Dr. Puhl da doktorların inandırıcılık açısından kilo problemi olmaması gerektiğini düşünüyor.

DİYABET RİSKİNE KARŞI KİLO VERİN
Amerika'da yapılan bir araştırmada; büyük şehirlerde yaşayanların diyabet riskinin, spor ve sağlıklı beslenme ile azaltılabileceği kanıtlandı. Çalışmada; fazla kilolu 301 kişinin kan şekerinin yüksek olduğu belirlendi. Diyabeti olanlar, diyet ve egzersiz programına alındı. Bir yıl sonra bu kişilerin kilo verdiği ve kan şekerlerinin düştüğü, iki yıl sonra ise kilolarının yüzde 5'ini verdikleri görüldü.

TÜRK DOKTORLAR NE DİYOR?

Prof. Dr. Ziya Mocan/İç Hastalıkları Uzmanı

ŞİŞMANLADIĞIMDA ELEŞTİRİ ALDIM
"Hastalarkilomuza çok dikkat ediyor ve bunu bize hissettiriyorlar. Ben hiç obez olmadım ama kilolu oldum. O dönem hastalarımdan eleştiri ve tavsiyeler aldım. Diyet yapmıyorum ama sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Obez veya aşırı obez olan bir doktor; şişmanlık tedavisi yapıyorsa, bu problem yaratabilir. Hastalar doktorlarını örnek alıyorlar. Ben yağlı yememeye, sebzeleri bol tüketmeye çalışıyorum. Haftada bir-iki kere yürüyüşe gidiyorum. Bu şekilde kiloma dikkat ediyorum."

Doç. Dr. Yunus Yavuz/Metabolik Cerrahi Uzmanı

HASTALAR GÖRÜNÜŞ KONUSUNDA TUTUCU
"Hastaların, cerrahların görünüşüyle ilgili çok tutucu olduğunu söyleyebilirim. Hastalar ve yakınları, sizi süzer ve ayrıntılara çok dikkat ederler. Sürekli terleyen, nefes nefese hareket eden bir cerrahın, sağlık üzerine yapacağı konuşmaların çok ciddiye alınacağını sanmıyorum. Hastalarımdan birisinin babası; daha önce gittikleri cerrahın ve sekreterinin obez olmasının, o klinikte ameliyat olmaktan vazgeçmelerine neden olduğunu söylemişti. Bu; insanların cerrahın kilosuna verdikleri önemin en açık örneklerinden biri..."

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu/Genel Cerrahi Uzmanı

CERAHIN 200 KİLO OLMASI DOĞRU DEĞİL
"Birhasta, doktorunu iyi görmek ister. Sigara ve alkol bağımlısı olan bir hekim, nasıl bir hastaya 'Sigarayı bırak' diyemezse, şişman bir doktorun da sağlıklı yaşam konusunda inandırıcılığı azalır. Şişmanlık cerrahisi yapan bir doktorun, 200 kilo olması uygun olmaz. Cerrahlık, sporculuğa benzer. Ertesi gün ameliyatımız varsa; uykumuza, yediğimize, içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Ben 51 yaşındayım ve 40 yaşından beri diyet yapıyorum. Beş kilo fazlam vardı, onu da altı ayda verdim."

Uzm. Dr. Ender Saraç/Aile Hekimi

YAŞAM TARZIMI AKTARIYORUM
"Herdört hastamdan biri; 25 yıldır tanınan bir kişi olduğumu ve hiç kilo almadığım için bana geldiklerini söylüyor. İnsanlar artık görüntüye bakıyor; yüzü kırışmış, saçları dökülmüş, belinden yağları sarkan ve göbeği olan doktorları tercih etmek istemiyor. Hastaları bu konuda haklı görüyorum. İyi İngilizce bilmeyen birinden, İngilizce dersi almak ister miydiniz? Bu durum da aynen böyle. Hastalarıma anlattıklarım, zaten benim yaşam tarzım. Doğruluğuna inanmadığım, uygulamadığım bir şeyi, hastalarıma da uygulamam."

Prof. Dr. Mesut Başak/Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi

GÜNDE 45 DAKİKA YÜRÜYÜN
Benhastalarıma yürüyüş bandı yerine; dışarıda yürümelerini, park ve bahçelere gitmelerini öneriyorum. Buralarda bol oksijen alabilirsiniz. Oksijeni bol alan kişilerin şekeri daha kolay düşer. Diyabetin temel faktörleri, yaşam tarzı ve obezitedir. Egzersiz, şeker hastalarının kan şekerinin düzene girmesine yardımcı olur. Vücut daha az hasar görür. Diyabeti olanlar, her gün 45 dakika yürümeli.


Uzm. Dr. Ayça Kaya/Metabolizma Hastalıkları Uzmanı

İNSÜLİN İŞTAHI ARTIRIR
Kilovererek, ikinci tip diyabet önlenebilir. Şeker hastalığı ve fazla kilo, birbirlerini besler. İnsülin seviyesi yükseldikçe iştah da artar. Yaşam tarzını değiştirip kilolarının yüzde 10'unu verenlerde; bu hastalığın ortaya çıkma riski yüzde 20-30 düşebilir. Düzenli egzersiz de yapılmalı. Bunun için parklardaki egzersiz aletlerinden de faydalanılabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
doktor, edilmiyor, tercih, Şişman


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
KPSS-2012/2 Tercih Kılavuzundan Yerleştirme İçin Tercih Yapan/Tercih Yapacak Adayları Violent Eğitim Haberleri 0 22 Kasım 2012 16:33
Kadir İnanır bugün taburcu edilmiyor PassioN Haber Arşivi 0 05 Mart 2012 20:52
Şişman annenin bebeği de şişman! System Sağlık Köşesi 0 03 Ekim 2011 12:18
Şişman annenin bebeği de şişman! Kalemzede Sağlık Köşesi 0 27 Ağustos 2011 09:49
Nuke Patch 7.5 sürümünde html kodu neden entegre edilmiyor? zplus PHP 1 26 Ağustos 2006 03:39