![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Bu cips kanser yapıyor ABD merkezli Healthy Life (Sağlıklı Yaşam) isimli internet sitesi, Pringles gibi patates cipslerinin kansere yol açtığını öne süren bir rapor yayımladı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Pringles'ın "Cipslerimizin içindeki patates miktarı o kadar az ki, teknik olarak patates cipsi bile sayılmaz" açıklamasından yola çıkan site, cipsin nasıl kansere yol açtığını araştırdı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SARI-KAHVERENGİYE DÖNÜŞÜYOR Rapora göre patates cipslerinin kansere yol açmasının asıl nedeni, içeriğindeki akrilamid maddesi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kansere yol açmanın yanı sıra sinir hücrelerine de zarar veren akrilamid, patates gibi karbonhidrat açısından zengin olan gıdalar yüksek ısıda pişirildiğinde ortaya çıkıyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu gıdaların piştikten sonra üzerlerinde oluşan sarı ve kahverengi yüzey, akrilamid maddesinin ortaya çıktığı anlamına geliyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Piştiğinde akrilamid ortaya çıkaran gıdalar arasında, ekmek kabuğu, tost, kavrulmuş kuruyemişler, kavrulmuş kahve de var Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ISI, 100 DERECEYE ÇIKINCA Uzmanlar, akrilamidin sadece kızgın yağda değil, fırında pişirilen gıdalarda da ortaya çıktığını söylüyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Isının 100 derecenin üzerine çıktığı bütün pişirme yöntemlerinde akrilamidin ortaya çıkacağını söyleyen araştırmacılar, alınan önlemlerin de fazla işe yaramadığını söylüyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bilinen tüm pişirme yöntemlerinin başarılı bir şekilde uygulanması halinde bile akrilamid alımı en fazla yüzde 40 oranında azalıyor Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. AKRİLAMİD YALNIZ DEĞİL Yüksek ısıda pişirilen gıdaların içindeki tek zararlı madde akrilamid değil Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Avrupa Birliği tarafından üç yıl süreyle yürütülen ve 2007'de yayımlanan HEATOX isimli araştırma, yüksek ısının 800'den fazla kimyasal ortaya çıkardığını ve bunların 52'sinin kanserojen olduğunu tespit etti Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bunlardan en tehlikelileri ise et ve et ürünlerinin gereğinden fazla pişirilip yandığı durumlarda ortaya çıkan HCA ve PAH ve vücutta iltihaplanmaya yol açarak kalp krizi, diyabet ve böbrek hastalıklarına neden olan AGE isimli maddeler Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
bu, cips, kanser, yapıyor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şok iddia! "Su kanser yapıyor" | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 07 Kasım 2012 21:19 |
Teflon kanser yapıyor | Feronia | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Ağustos 2010 12:03 |
Cips ve pizza Meme Kanseri yapıyor! | Dilara | Sağlık Köşesi | 0 | 21 Ağustos 2008 15:31 |